Westinghouse podepsal dohodu o koupi divize civilních jaderných systémů a služeb společnosti Rolls-Royce

Cranberry Township (Pensylvánie) 28. září 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost Westinghouse Electric Company dnes podepsala definitivní smlouvu o akvizici divize civilních jaderných systémů a služeb v Severní Americe společnosti Rolls-Royce, čímž rozšířila globální schopnosti společnosti Westinghouse v oblasti digitálních a inženýrských služeb, automatizace a monitorování systémů, terénních služeb a výroby.

"Vytváření hodnot pro zákazníka a podpora operací našich zákazníků jsou pro společnost Westinghouse klíčové. Získání divize společnosti Rolls-Royce posílí naši schopnost obsluhovat jadernou operační flotilu prostřednictvím rozšířené působnosti v našem hlavním podnikání a přidávat nové digitální nabídky," řekl Patrick Fragman, prezident a generální ředitel společnosti Westinghouse. "Tato akvizice je důležitým krokem v naší strategii růstu. Těšíme se na přivítání zaměstnanců společnosti Rolls-Royce ve Westinghouse."

Akvizice divize společnosti Rolls-Royce:

● Rozšíří možnosti služeb pro provoz elektráren Westinghouse

● Dále umožní růst společnosti Westinghouse a zároveň podpoří zákazníky na severoamerickém a evropském jaderném trhu

Rolls-Royce provozuje 11 závodů v Kanadě, Francii, Velké Británii a Spojených státech.

Tato transakce podléhá obvyklým podmínkám uzavření a regulačním schválením.

Westinghouse Electric Company je světovou průkopnickou společností v oblasti jaderné energie a je předním dodavatelem produktů a technologií jaderných elektráren pro zařízení po celém světě. Společnost Westinghouse dodala první komerční vodní tlakový reaktor na světě v roce 1957 v Shipportu v Pensylvánii v USA. Technologie společnosti Westinghouse je dnes základem pro přibližně polovinu světových jaderných elektráren. Pro více informací navštivte webové stránky www.westinghousenuclear.com.

Kontakt:

Sarah Cassella

Manažerka pro externí komunikaci

Westinghouse Electric Company

Tel: +1 412-374-4744

E-mail: cassels@westinghouse.com

Klíčová slova USA-energie-stroje-jaderná-firmy-Westinghouse Electric Company

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
Energetika, suroviny