21 lekcí pro 21. století: nejpalčivější problémy blízké budoucnosti v nejnovějším Harariho bestselleru

Praha 26. září 2019 (PROTEXT)

Do českých knihkupectví přichází nová kniha izraelského bestselleristy Yuvala Harariho (43) s názvem 21 lekcí pro 21. století vydaná nakladatelstvím LEDA ve vysokém nákladu 20.000 výtisků. Autor hledá řešení nejpalčivějších problémů, které před lidstvem stojí. Čekají nás převratné změny, jaké dějiny dosud nepoznaly. Jak máme sebe a své děti připravit na radikálně nový svět plný nejistot?

Harariho první kniha Sapiens ukázala, odkud jsme přišli, druhé dílo Homo deus hledělo do vzdálenější budoucnosti. 21 lekcí pro 21. století se podrobně zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat.

Jaké důsledky bude mít využívání robotů a umělé inteligence? Jak se vypořádáme s životem ve světě zaplavovaném falešnými zprávami? Jakou váhu bude mít národní a náboženské cítění?

Harari upozorňuje na zásadní politické, technologické, sociální a existenciální otázky, jež před námi vyvstávají tváří v tvář proudu dezorientujících změn. Dokážeme si pod přísným pohledem Velkého bratra uchovat svobodu volby? Jaké budou požadavky na trhu práce a jak bychom se na ně měli připravit? Jak se vypořádat s hrozbami terorismu? Proč je politický systém liberální demokracie v krizi?

"Fascinující a přesvědčivé dílo." - BILL GATES

Další informace získáte na www.leda.cz, nebo kontaktujte:

Dagmar Červenková

LEDA, spol. s r. o.

e-mail: dagmar.cervenkova@leda.cz

Klíčová slova ČR-Izrael-literatura-společnost-trh-firmy-LEDA

Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl