Průzkum IPSOS: Průměrná doba na sjednání půjčky u Zonky je necelých 16 hodin, u bank je to téměř 6 dnů

Praha 19. září 2019 (PROTEXT)

Průměrná doba, kterou potřebuje nový klient na získání úvěru u Zonky, je 15,5 hodiny. Pokud se rozhodne sjednat si úvěr u banky, je to téměř 137 hodin, tedy 5,7 dne. Vyplývá to z kvalitativního průzkumu agentury IPSOS, který realizovala v létě letošního roku.

"Zonky funguje kompletně online a díky nejnovějším technologiím dokážeme schválit klienta, podepsat s ním online smlouvu a poslat peníze opravdu v rámci minut. Průzkum IPSOS potvrdil, že jsme v rámci rychlosti mnohem rychlejší než banky a klienti v roce 2019 opravdu nemusí čekat týden na peníze, které zrovna potřebují," říká generální ředitel Zonky Pavel Novák. "Z našich statistik vyplývá, že 40 % našich zákazníků dostane peníze na účet do 24 hodin od zadání poptávky, v tomto jsme opravdu unikátní nejen v rámci českého trhu."

U bank trvá delší dobu vyplnění žádosti o půjčku a dodání všech podkladů a výrazně delší dobu čekali žadatelé na načerpání peněz od doby podepsání smlouvy. Samotné podepsání smlouvy jde online ve velmi malé části případů, často je k podpisu potřeba zajít na pobočku nebo počkat na kurýra.

Zonky tímto průzkumem potvrzuje svoji pozici na trhu spotřebitelských úvěrů, kde je podle dat z oficiální statistiky ČNB o více než jeden procentní bod levnější než banky. V červenci byla průměrná úroková míra bank 8,6 %, Zonky poskytlo zákazníkům půjčku s průměrným úrokem 7,35 %.

Úkolem žadatelů v průzkumu IPSOS bylo uzavřít půjčku ve výši 30.000 Kč online u šesti vybraných bank a u Zonky. Délka procesu se měřila od okamžiku podání žádosti po obdržení částky na účet. Žadatelé byli vybíráni tak, aby u dané instituce dosud neměli sjednán žádný finanční produkt.

Kontakt pro média:

Jan Sladovník

jan.sladovnik@zonky.cz

Zonky.cz je unikátní česká peer-to-peer (P2P) služba, která spojuje lidi, kteří chtějí nejvýhodnější půjčku na trhu, s lidmi, kteří chtějí chytře zhodnotit své úspory. Díky tomu, že Zonky funguje online, zařídí půjčku levněji než v klasické bance a klient nemusí nikam chodit. Vše si zařídí online za pár minut a peníze na účtu má už za 5 minut. Nepotřebuje žádného ručitele, nemusí se bát skrytých poplatků a kdykoliv může půjčku splatit předčasně zdarma. Stejně jednoduše můžete pomocí počítače nebo telefonu své peníze investovat se solidním výnosem. Celá služba funguje naprosto anonymně a pod dohledem České národní banky. Zonky patří do finanční skupiny PPF a lidé si už zde půjčili více než 8 miliard korun.

Klíčová slova ČR-finance-internet-služby-banky-firmy-Zonky

Služby, cestovní ruch