ExxonMobil zahajuje prodej nové produktové řady provozních náplní Mobil EV™ pro elektromobily

Frankfurt (Německo) 14. září 2019 (PROTEXT/BusinessWire)

Nové produkty pro elektromobily jsou kvalitnější a mají delší životnost

● Nové produkty Mobil EV™ pro elektromobily prodlužují dojezdovou vzdálenost, mají delší životnost a zvyšují bezpečnost provozu

● Zahájení prodeje nových produktů je výsledkem úzké spolupráce mezi firmou ExxonMobil a výrobci originálního příslušenství, s cílem uspokojit stále rostoucí potřeby zákazníků v oblasti mobility

Firma ExxonMobil dnes na akci IAA 2019 oznámila globální spuštění prodeje svých produktů řady Mobil EV™ pro elektromobily, která zahrnuje komplexní paletu provozních náplní a maziv určených pro elektromobily. Očekává se, že do roku 2040 překročí tržní podíl hybridních vozů, elektromobilů na bateriový pohon a vozů na palivové články 20% (1).

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Přečtěte si celou tiskovou zprávu na webové stránce: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

"Mobilita mění svět a elektromobily se stávají stále významnější částí vozového parku," řekl Russ Green, viceprezident firmy ExxonMobil pro maziva.

"Zákazníci a výrobci originálních dílů se snaží prodloužit dojezd a zvýšit bezpečnost elektromobilů a jedinečné výrobky firmy ExxonMobil jim tyto potřeby pomáhají splnit. A toto je jen začátek našich řešení a produktů, které budeme i do budoucna vyvíjet za účelem plnění stále se měnících potřeb našich zákazníků."

Produktová řada Mobil EV byla vyvinuta s cílem uspokojit potřeby výrobců vozidel i řidičů a obsahuje pečlivě vybrané směsi molekul různých látek, které pomáhají prodloužit dojezd elektromobilů mezi jednotlivými nabíjeními, zvyšují bezpečnost provozu a v neposlední řadě také zlepšují životnost a trvanlivost jednotlivých součástí.

Produktová řada Mobil EV nabízí komplexní paletu výrobků pro všechny druhy elektromobilů:

● Maziva Mobil EV Therm™ pomáhají účinně odvádět teplo a prodlužují životnost jednotlivých komponent elektromobilů, včetně baterií, elektromotorů i pohonů.

● Maziva Mobil EV Drive™ pro převodové systémy elektromobilů, chrání ložiska a převody před opotřebením a prodlužují jejich životnost.

● Maziva Mobil EV Cool Drive™ pro převodovky s integrovanými elektromotory, slouží pro mazání převodů a ložisek a zajišťují chlazení elektromotorů a pohonů.

● Produkty Mobil EV Grease™ zajišťují ochranu a zlepšují výkon a spolehlivost elektromobilů, včetně důležitých součástí, jako jsou ložiska, elektromotory a kloubové spoje pro zajištění konstantní rychlosti v širokém spektru aplikací.

Firma ExxonMobil má více než 135letou historii a její zkušenosti a produkty pomáhají výrobcům elektromobilů zvýšit bezpečnost a spolehlivost svých výrobků a řidičům zlepšovat zážitky z řízení.

Představení nové produktové řady navazuje na nedávné rozšíření partnerské spolupráce s firmou Porsche, jejíž součástí je spolupráce při závodech Formule E v sezóně 2019 / 2020, což představuje vůbec první vstup firmy ExxonMobil do závodů elektromobilů.

V rámci spolupráce bude firma ExxonMobil dodávat firmě Porsche svá špičková maziva značky Mobil, která byla vyvinuta speciálně pro potřeby elektromobilů, a to zejména s ohledem na vodivost, schopnost chlazení a materiálovou kompatibilitu.

Další informace najdete na webových stránkách: www.mobilev.com.

O společnosti ExxonMobil

Společnost ExxonMobil, největší veřejně obchodovaná světová společnost zaměřená na ropu a plyn, využívá technologie a modernizaci, aby pomohla uspokojovat rostoucí energetické nároky světa. Společnost ExxonMobil disponuje největšími zásobami a zdroji ve svém odvětví, je jedním z největších provozovatelů rafinérií a prodejců ropných produktů a provozuje jeden z největších chemických závodů na světě.

(1) 2019 Outlook for Energy: A Perspective to 2040, ExxonMobil, 2019

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

Kontaktní informace:

Vztahy s médii

832-625-4000

Zdroj: ExxonMobil

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Německo-automoto-ExxonMobil