Uvnitř letištního terminálu v Las Vegas již nedýchají exhaláty z letadel

Praha 14. září 2019 (PROTEXT)

Každý z nás, kdo kdy někam cestoval letadlem, se dostal v letištní hale do prostor, kde byly cítit zplodiny z leteckých motorů. Nikdo se nad tím až tak moc nepozastavoval, ale příjemné to rozhodně nebylo. Na letišti v Las Vegas je teď se zápachem ze zplodin konec, a to díky speciálním funkčním nanonátěrům FN NANO®, které kromě jiného dokáží čistit vzduch od různých jedovatých látek, plísní, virů, bakterií a hlavně zápachů.

Na toto jednoduché a vysoce efektivní řešení přišlo i vedení letiště North Las Vegas, které již více než před rokem začalo využívat všech unikátních předností funkčních nanonátěrů FN NANO® a již více než jeden rok oceňuje čerstvý vzduch uvnitř terminálu. To vše díky fotokatalytickému nátěru FN NANO(®, který zde aplikovala společnost Macoma LLC.

Las Vegas, Nevada, USA - 26. července 2019

Dnes v kavárně Sunshine a Tailwinds Café několik pilotů a vedoucích pracovníků komentovalo hlavní změny v poslední době na letišti v severním Las Vegas:

"Nejen facelift zařízení, které loni stálo Clark County dva miliony dolarů, ale také pozoruhodný pocit svěžesti v interiéru terminálu, který je zde díky nové nanotechnologii čistící vzduch. Předtím než jsme měli FN NANO® nátěry na stěnách, výpary z motorů a ze zahřívacích trysek zůstávaly v místnosti po celý den. Teď jsou pryč do pěti minut," řekl Steve Hood, manažer Sunshine and Tailwinds Café v prvním patře letiště.

"Když vstoupíte do naší krásné kavárny Sunlight a Tailwinds, již necítíte ani výpary z kuchyně a vzduch je čerstvější než kdy předtím. Nanonátěr je zde něco, o čem lidé mluví." https://youtu.be/FhepOYJLJac

Podle časopisu Las Vegas Review Journal byla ředitelka leteckého odboru Clark County paní Rosemary Vassiliadis neoblomná a při rekonstrukci trvala na odvedení precizní práce a kvalitních materiálech. "Jsou to úplně jiné prostory, než byly doposud. Tato transformace je úžasná," řekla Vassiliadis.

Funkce samočisticího nátěru FN NANO® jsou založeny na čistém a ekologicky velmi šetrném fyzikálním způsobu - fotokatalýze. Tato technologie dokáže odstranit exhalace, pachy a škodlivé mikročástice ze vzduchu, pracuje bez chemických látek a jedna aplikace vydrží mnoho let.

"Tato trvanlivost je způsobena hlavně skutečností, že nátěr má samočistící vlastnosti - využívá energii Slunce, kterou převádí na ekologický efekt přirovnatelný k horké plotýnce, která na sobě pálí špínu a škodlivé látky“, řekla Vivian Palmer, generální ředitelka společnosti.

Las Vegas je v mnohém jedničkou, ale dnes i jiná letiště mohou mít krásné, čisté a svěží prostory.

A nejen to, technologie nátěrů FN NANO® je zde a jejím použitím každý z nás může přispět ke zlepšení životního prostředí okolo nás. Chytré budovy začínají u čistého vzduchu.

Vše o této nanotechnologii samočisticích nátěrů se dozvíte na www.fn-nano.com

Tiskovou zprávu vydala společnost FN-NANO s.r.o.

Pro více informací se obracejte na: fn@fn-nano.com nebo

Blanka Zajíčková., mob.: +420 724 309 696, e-mail: zajickova@fn-nano.com

Klíčová slova ČR-USA-chemie-letectví-zdraví-nanotechnologie-firmy-FN NANO