MOLO Lipno Resort postaví STRABAG

Praha 12. září 2019 (PROTEXT)

Developerská společnost REALACTIVA a.s. vybrala generálního dodavatele pro stavbu rezidenční části komplexu MOLO Lipno Resort. Stala se jím jedna z největších stavebních firem působící v ČR - společnost STRABAG a.s. - která převzala staveniště od investora MOLO Lipno Residence s.r.o. Za průběh výstavby a kompletní projekt management veškerých stavebních prací v rámci investice přesahující 1,7 mld. korun, na pozemku o rozloze 24 tisíc metrů čtverečních zodpovídá společnost OM Consulting. Předání bytů novým vlastníkům je plánováno na druhou polovinu roku 2021.

V rámci výstavby MOLO Lipna Resortu již bylo úspěšně dokončeno zajištění stavební jámy společností APB Plzeň. Společnost STRABAG zajistí pilotové založení stavby a následně výstavbu celé budovy, jejíž konstrukce je kombinací železobetonových a zděných konstrukčních prvků, a rovněž výstavbu celého nového náměstí (promenády) obce umístěného mezi rezidenční a hotelovou částí resortu.

"Na Lipně budujeme exkluzivní resort s pětihvězdičkovými službami a komfortem světové úrovně. Klademe důraz na propojení s šumavskou přírodou, a právě proto se soustředíme na spolupráci s profesionály ve svém oboru. Důkladně jsme zvažovali výběr architektů i generálního dodavatele stavby s ohledem na celkové provedení stavby i na dokonalé zpracování každého detailu. Pro nás garancí světové architektury jsou architekti z Chapman Taylor a při výběru generálního dodavatele jsme vzhledem k rozsahu výstavby a náročným stavebním postupům zohlednili zkušenosti stavebních firem a schopnost zajištění potřebné kapacity pracovníků a jejich flexibilitu, aby bylo na stavbě dostatečné množství stavebních dělníků i odborných profesí. Společnost STRABAG je pro nás garancí spolupráce s profesionály s dlouhodobými zkušenostmi, kvalitně odvedené práce a dodržení stanovených termínů výstavby," vysvětluje Martin a Jašková, tisková mluvčí projektu MOLO Lipno Resort.

MOLO Lipno Resort vyrůstá v obci Lipno nad Vltavou přímo na břehu jezera, jeho součástí bude vybudování promenády s obchody a kavárnami, pětihvězdičkový hotel s welness & spa a centrální náměstíčko, které vytvoří nové centrum obce. Unikátem resortu se stane ve střední Evropě nejdelší (stopadesátimetrové) dřevěné molo s vyhlídkovou restaurací a jezerním vyhřívaným bazénem plovoucím na hladině Lipna. Bytové domy se soukromou zahradou nabídnou celkem 79 luxusních bytů a prostorných podkrovních apartmánů v energetické třídě B. Všechny jednotky budou disponovat balkony, dřevěnými terasami či předzahrádkami. V rámci standardního vybavení většina bytů nabízí klimatizaci a saunu. Samozřejmostí jsou sklepní kóje a parkovací stání uzpůsobená pro sportovní i SUV vozy.

MOLO Lipno Resort je financován fondem kvalifikovaných investorů DYNAMIKA, který je členem skupiny INVESTIKA. Prodej luxusních bytů a apartmánů zprostředkovává společnost Luxent-Exclusive Properties.

Info o projektu MOLO Lipno Resort:

Celkové investiční náklady: cca 1,7 mld Kč

Celkový rozsah: 24 000 m2

Počet jednotek: 79 bytů (bytová část) + 120 pokojů (hotelová část)

Stavební povolení: v nabyté právní moci

Zahájení prodeje: 11/2018

Stavba zahájena: 24.6. 2019

Předpokládaný termín kolaudace: 3Q 2021/ (bytová část)

Investor: MOLO Lipno Residence s.r.o., člen skupiny REALACTIVA, a.s.

Architekt: Chapman Taylor

Landscape architekt: Šmídová Landscape Architects Generální dodavatel: STRABAG a.s.

Projektant: Atelier Smitka s.r.o.

Logo design, marketing, PR: Graffitti Networks Grafix

Financování: DYNAMIKA FKI, člen skupiny INVESTIKA

Výhradní prodejce: Luxent-Exclusive Properties Web projektu:

www.MOLO-lipno.cz

www.facebook.com/MOLOlipno

www.instagram.com/MOLOlipno

Kontakt: PR servis a vztah s veřejností

Martina Jašková, tisková mluvčí projektu MOLO Lipno Resort

+420 777 57 87 32, martina@gng.cz

Klíčová slova ČR-byty-stavby-reality-REALACTIVA a.s.,Graffitti Networks Grafix-Strabag-MOLO Lipno Resort

Stavebnictví, bydlení a reality