U příležitosti vstupu do další fáze strategického růstu představila firma Kiwi.com novou správní radu

Praha / Brno 10. září 2019 (PROTEXT/BusinessWire)

Kiwi.com, přední online rezervační platforma poháněná špičkovou technologií, dnes představila novou správní radu, která má firmu provést další fází růstu.

Daniel Finnegan, bývalý finanční ředitel a hlavní účetní společnosti Booking Holdings (dříve The Priceline Group Inc.) bude nezávislým předsedou správní rady. Během jeho čtrnáctiletého působení v Booking Holdings se počet zaměstnanců firmy vyšplhal na zhruba 22 tisíc a celková hodnota společnosti vzrostla na více než 100 miliard dolarů.

“Velmi se těším na příležitost pracovat s Oliverem a týmem Kiwi na naplňování jejich ambiciózních cílů, které cestovatelům z celého světa přinesou výjimečné služby a zážitky," řekl Daniel Finnegan.

Dalšími členy správní rady Kiwi.com budou Oliver Dlouhý, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti, Juraj Striezenc, finanční ředitel Kiwi.com, Tanzeen Syed, generální ředitel firmy General Atlantic Technology a Jessie Cai, viceprezidentka General Atlantic Technology.

"Jsem vděčný za to, že jsem obklopen odborníky a těším se na další úzkou spolupráci s nimi na dalším rozvoji firmy Kiwi.com," řekl Oliver Dlouhý. "Členové naší nové správní rady mají řadu různých strategických a provozních zkušeností v technologickém i cestovním sektoru a Danovy zkušenosti z funkce bývalého finančního ředitele jedné z největších cestovních firem na světě budou pro naše podnikání neocenitelné. Tento tým je důležitým mezníkem v další kapitole našeho růstu."

V červnu 2019 oznámila firma Kiwi.com strategickou investici od přední investiční společnosti General Atlantic. Cílem je stát se firmou, která zákazníkům nabídne ty nejlepší zážitky z cestování. General Atlantic má obrovské zkušenosti ze sektoru cestovního ruchu z celého světa a investuje nebo investovala do firem, jako jsou Priceline, Airbnb, Meituan, Flixbus, Uber, Despegar.com, Smiles a Mafengwo.

Tanzeen Syed dodal: "Věříme, že struktura a zkušenosti tohoto představenstva umožní firmě Kiwi.com naplnit svou vizi, nabízet zákazníkům z celého světa komplexní služby v oblasti cestovního ruchu. Příchod Dana, nezávislého předsedy představenstva, který má obrovské zkušenosti, firmě Kiwi.com může významně pomoci v další fázi růstu. Společnost General Atlantic se těší na spolupráci s Oliverem, správní radou i celým týmem firmy Kiwi.com team při dalším budování špičkové technologické platformy nové generace pro cestovní ruch."

Kiwi.com je rychle rostoucí technologická společnost, která byla založena v roce 2012 a časopis Forbes jí ocenil jako nejrychleji rostoucí český start-up v roce 2017 i 2018.

Díky vlastním technologiím a algoritmům tak Kiwi.com dokáže nabídnout zákazníkům skvělé nabídky letenek a další služby.

Firma je technologickým průkopníkem, který kombinuje nabídky letenek od různých přepravců do jednoho itineráře, a při celosvětovém prodeji letenek v hodnotě vyšší než 1 miliardy eur ročně úzce spolupracuje s leteckými společnostmi, online cestovními kancelářemi a vyhledávači.

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com založili v roce 2010 Oliver Dlouhý a Jozef Képesi. Tato technologická společnost byla vytvořena cestovateli pro cestovatele. Díky vlastnímu algoritmu Virtual Interlining si mohou uživatelé kombinovat lety od více než 750 přepravců, včetně těch, kteří normálně s jinými platformami nespolupracují. Kiwi.com také nabízí špičkovou záruku Kiwi.com Guarantee, která chrání spotřebitele při zmeškání letů z důvodu zpoždění, zrušení nebo změny letového řádu.

Kiwi.com zaměstnává více než 2900 lidí na celém světě a každý den se přes její technologické řešení vyhledá více než 100 milionů letů. Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí technologické firmy ve střední Evropě. V žebříčku nejrychleji rostoucích firem v oblasti Evropy, Blízkého východu a Afriky (EMEA) Deloitte Technology Fast 500 EMEA za rok 2017 se firma umístila na 7. místě a stala se tak nejvýše postavenou českou firmou, která kdy v tomto žebříčku figurovala. V červenci 2018 české vydání časopisu Forbes Magazine již podruhé za sebou jmenovalo firmu Kiwi.com nejlepším českým startupem roku.

V roce 2018 byly spuštěny nástroje NOMAD, revoluční vyhledávač pro spojení mezi světovými městy a Tequila, obchodní platforma pro partnerské firmy bez ohledu na velikost. V roce 2018 firma Kiwi.com také do svého vyhledávacího enginu přidala také pozemní dopravu.

O společnosti General Atlantic

General Atlantic je přední globální investiční firma, která poskytuje kapitál a strategickou podporu rostoucím firmám. Firma General Atlantic byla založena v roce 1980 a uplatňuje globální přístup založený na spolupráci, zkušenostem, dlouhodobém investičním horizontu a pochopení potřeb rostoucích firem. Díky tomu spolupracuje se skvělými podnikateli a manažerskými týmy na vytváření těch nejlepších podniků na světě. Firma General Atlantic má více než 150 specializovaných investičních poradců ve městech New York, Amsterdam, Beijing, Greenwich, Hong Kong, Jakarta, London, Mexico City, Bombaj, Mnichov, Palo Alto, S?o Paulo, Šanghaj a v Singapuru. Další informace o firmě General Atlantic najdete na webových stránkách www.generalatlantic.com.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webové stránce businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190909005279/en/

Kontaktní informace:

Raymond Vrijenhoek

Kiwi.com

raymond.vrijenhoek@kiwi.com

Mary Armstrong & Emily Japlon

General Atlantic

media@generalatlantic.com

Zdroj: General Atlantic

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova ČR-turistika-služby-trh-General Atlantic