LVMH daruje 10 milionu eur na pomoc při boji proti požárům v Amazonii

Praha 2. září 2019 (PROTEXT)

Bernard Arnault, předseda představenstva a generální ředitel LVMH, a Yann Arthus-Bertrand, člen představenstva LVMH, oznámili, že se LVMH připojí k prezidentovi Macronovi a iniciativě G7 darem 10 milionů eur na pomoc v boji proti požárům, které ničí Amazonii.

Zástupci francouzského koncernu LVMH zároveň vyzývají všechny, kdo sdílejí jejich přesvědčení, že Amazonie, je součástí světového dědictví a musí být chráněna, aby se připojili k této iniciativě, která by se měla stát společným úsilím. Zdůrazňují, že Francie má tu čest sdílet odpovědnost za tento obrovský deštný prales, spolu se sousední Brazílií a dalšími jihoamerickými zeměmi. Tato iniciativa odráží uznání této odpovědnosti skupinou LVMH, která se rovněž podílí na ochraně biologické rozmanitosti celé planety společně s organizací UNESCO.

Yann Arthus-Bertrand řekl: „Ochrana životního prostředí není jen o slovech, projevech nebo podpisu zásadních deklarací, ale vyžaduje přijetí konkrétních společných aktivit. Když se objeví nebezpečí, je třeba poskytnout zdroje místním odborníkům a spolupracovat s nimi na záchraně naší planety. Jsem hrdý na to, že se LVMH podílí na tomto úsilí a doufám, a že ho bude následovat mnoho dalších.“

Kontakt pro média:

Sylva Tomášková