Psychiatrická nemocnice Kosmonosy (PNK) informuje

Praha 2. září 2019 (PROTEXT)

Naše nemocnice je po pražských Kateřinkách nejstarší psychiatrické zařízení v českých zemích. Jsme zdravotnické zařízení s šesti sty lůžky a pěti sty zaměstnanci. Poskytujeme jak hospitalizační, tak ambulantní psychiatrickou péči s využitím různých terapeutických postupů.

Přijďte se k nám podívat ve dnech 10.-12.9.2019 a nahlédněte do prostředí pro léčbu duševně nemocných. V těchto dnech již tradičně pořádáme akci DNY pro DUŠEVNÍ ZDRAVÍ.

V rámci této akce nabízíme různé činnosti a kromě poskytnutí pozitivních zážitků v příjemné atmosféře areálu, se pokoušíme rozšířit povědomí o práci v Psychiatrické nemocnici. Snažíme se přiblížit často tabuizované prostředí i témata, která s duševní nemocí úzce souvisejí.

Dopoledne jsou připraveny tvořivé dílny a soutěže, za které můžete získat sladkosti nejen od firmy Mocca. Můžete si zkusit práci s koněm (hiporehabilitace), se zvířaty (animoterapie) či práci se psem (canisterapie). Nabídneme otevřené tvořivé dílny a atelier. Plánujeme klání ve fotbale i šachách. Chystáme ukázky jógy, pilates i různých relaxačních technik. Program zpestří koncerty Patrika Dvořáka i Hluché party... Myslíme také na osvětu. Připravujeme přednášky a diskuze na témata z oblasti sexuologie či výživového poradenství (bude k dispozici i měření složení těla), potrénovat lze i paměť v rámci kognitivního tréninku. Chystáme stánek zaměřený na cvičení na venkovních fitness strojích s odborným trenérem.

Navštíví nás noví hosté - Integrovaný záchranný systém Kosmonosy a Mladá Boleslav. Pozvání přijali i každoroční aktéři - Věznice Rýnovice s ukázkou techniky. Nově se představí Kovárnička Vojty Liederhause.

Přijďte si povídat, hrát, prohlížet, poslouchat, tvořit, cvičit, relaxovat i nahlížet do otevřených dveří jednotlivých oddělení.

Na akci bude navazovat reprezentativní profilová výstava děl pacientů v Galerii Pod Věží z ateliéru pod vedením MgA. M. Segerta ve dnech 19.9. až 13.10.2019.

="http://www.pnkosmonosy.cz">www.pnkosmonosy.cz

Klíčová slova ČR-nemocnice-zábava-firmy-PNKosmonosy

Média, společnost a životní styl