Historická auta jedou z Berlína do Pekingu Hedvábnou stezkou: oslavují tak 25. výročí od zahájení družby sesterských měst Berlín-Peking

Berlín 29. srpna 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

V Bretsd Plaza v Charlottenburgu v Berlíně se konalo slavnostní zahájení Rallye historických automobilů na trase Berlín-Pekingu po nové Hedvábné stezce roku 2019. Rallye přilákala dobrodružné fanoušky automobilů z Německa, Švýcarska, Rakouska a Lucemburska, kteří pojedou do čínského Pekingu ve svých historických automobilech.

Na zahajovacím ceremoniálu paní Wang Yue, zástupkyně ředitele Pekingského městského úřadu pro kulturu a cestovní ruch, uvedla, že letos, v roce 25. výročí zahájení přátelské výměny sesterských měst Pekingu a Berlína, se flotila vozů jedoucích z Berlína do Pekingu stává vyslancem spojujícím obě strany; a v Pekingu jsou vítáni turisté, aby zažili nové kouzlo hlavního města, které spojuje orientální časem vyznamenanou kulturu, módu a inovace. Pan Reinhard Naumann, vedoucí představitel okresu Charlottenburg v Berlíně, uvedl, že jeho okres je ochoten hrát větší roli při prohlubování komunikace a spolupráce v oblasti kultury a cestovního ruchu a spolupráce mezi oběma stranami.

Rallye historických automobilů na trase Berlín-Pekingu po nové Hedvábné stezce roku 2019 povede trasou delší než 13 000 kilometrů podél Nové hedvábné stezky postavené na základě staré stezky, pojede Polskem, Běloruskem, Ruskem a Kazachstánem, než dorazí do Pekingu.

Na propagační konferenci „Okouzlující Peking" s jeho kulturou a zdroji cestovního ruchu, která se konala v Berlíně předchozího dne, paní Wang Yue, zástupkyně ředitele Pekingského městského úřadu pro kulturu a cestovní ruch, uvedla, že Peking se snaží vybudovat harmonické a příjemně obyvatelné hlavní město na světové úrovni a stejně tak prvotřídní mezinárodní turistické město. V současné době usiluje o vybudování okolního centra města a připravuje se na zimní olympijské hry 2022. Na propagační konferenci v Berlíně Peking projevil svou ochotu posílit spolupráci a sdílet s Berlínem příležitosti.

V posledních letech pořádá Pekingský městský úřad pro kulturu a cestovní ruch v Německu rozmanité kulturní a turistické propagační aktivity. V roce 2019 dosáhl počet obousměrných cest až 200 tisíc. Peking a Berlín mají jako hlavní města dlouhou historii, velké tradice, hluboké kulturní základy a bohaté turistické zdroje. Díky atraktivitě flotily klasických a historických automobilů může být více Němců, kteří by chtěli přicestovat do Pekingu.

KONTAKT: paní Yang, +86 10 63074558

Klíčová slova Německo-služby-média-turistika-Beijing Municipal Bureau of Culture and Tourism

Evropa, EU, NATO (es)

Služby, cestovní ruch