Mezinárodní spolupráce pro zlepšení péče o rakovinu v subsaharské Africe oznamuje způsoby léčby většiny druhů rakoviny u dospělých, které jsou obsaženy v harmonizovaných pokynech organizace NCCN

Addis Abeba (Etiopie) / Plymouth Meeting (Pensylvánie) 28. srpna 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Organizace National Comprehensive Cancer Network, Africká koalice pro rakovinu a nezisková organizace American Cancer Society zahajují novou fázi zaměřenou na aktualizaci pokynů pro léčbu rakoviny dospělých a přidávají nové pokyny pro léčbu dětí s rakovinou.

Harmonizované pokyny NCCN™ pro subsaharskou Afriku schválené v šesti zemích představujících téměř polovinu obyvatel tohoto regionu.

Projekt spolupráce organizace Network® (NCCN®), Africké koalice pro rakovinu (ACC), neziskové organizace American Cancer Society (ACS) a dalších na zlepšení výsledků léčby rakoviny v subsaharské Africe vstupuje dnes v etiopské Addis Abebě do nové fáze. Onkologové z 11 afrických zemí spolu s generálními řediteli organizací ACS a NCCN se účastní setkání pořádaného etiopským ministrem zdravotnictví. Účastníci pomohou dokončit další Harmonizované pokyny CCNTM pro subsaharskou Afriku. Podle organizace ACS celkový počet 42 pokynů poskytne doporučení nejlepší možné léčby rakoviny pro více než 86 % případů rakoviny dospělých v regionu.

„Rakovina může být v subsaharské Africe dvakrát tak smrtelná jako ve Spojených státech," řekl MUDr. Robert W. Carlson, generální ředitel organizace NCCN. „Poskytnutím bezplatného online přístupu k nejnovějším výzkumům a analýzám můžeme místním lékařským poskytovatelům pomoci zachránit více životů. Z webových stránek NCCN bylo staženo více než 7 000 kopií Harmonizovaných pokynů pro subsaharskou Afriku NCCN a mnoho dalších prostřednictvím naší mobilní aplikace."

„Organizace American Cancer Society je hrdá na to, že je součástí tohoto klíčového kroku směrem ke standardizaci léčby rakoviny v Africe," řekl Gary Reedy, generální ředitel organizace American Cancer Society. „Harmonizace 42 pokynů NCCN je obrovským úspěchem, který by nebyl možný bez spolupráce jednotlivců a institucí, které se zavázaly rozvíjet léčbu rakoviny v Africe."

První Harmonizované pokyny NCCNTM pro subsaharskou Afriku debutovaly v listopadu 2017, během bienální konference Africké organizace pro výzkum a školení léčby rakoviny (AORTIC) v Kigali ve Rwandě. Kromě léčby různých typů rakoviny poskytují také doporučení léčby pro tišení bolesti, přežití, odvykání kouření a další aspekty podpůrné péče. Úplný seznam současných a připravovaných pokynů naleznete na webových stránkách NCCN.org/harmonized.

Lékařská doporučení byla oficiálně schválena v Etiopii, Malawi, Nigérii, Tanzanii, Ugandě a Zambii. Společně jsou tyto země domovem 4 3% obyvatel subsaharské Afriky.

„Vzhledem k tomu, že africké vlády a odborníci reagují na rostoucí epidemii rakoviny, identifikovali potřebu pokynů pro léčbu rakoviny, které odrážejí nejaktuálnější klinické znalosti a poskytují flexibilitu pro použití napříč úrovněmi zdrojů, od nejmodernějších center pro léčbu rakoviny po základní komunitní nemocnice," řekl prof. Isaac F. Adewole, FAS, FRCOG, FSPSP, DSc, předešlý ministr zdravotnictví v Nigérii. „Bez těchto pokynů by nebylo možné rozšířit přístup k léčbě tak, aby vyhovoval potřebám lidí s rakovinou."

Harmonizované pokyny NCCNTM používají barevné kódování, které reprezentuje jak optimální péči, kterou chtějí poskytovat země s nízkými a středními zdroji, tak pragmatické přístupy, které poskytují efektivní možnosti léčby pro místa s omezenýni zdroji. Jsou založeny na Pokynech NCCN pro klinickou praxi v onkologii (NCCN Guidelines®), které obsahují doporučení interdisciplinárních panelů odborníků z 28 předních akademických center léčby rakoviny, které tvoří organizaci NCCN. Pokyny NCCN Guidelines® jsou uznávaným standardem klinické politiky v oblasti léčby rakoviny a jsou nejdetailnějšími a pravidelně aktualizovanými pokyny pro klinickou praxi dostupnými v jakékoli oblasti medicíny. Pokrývají většinu typů rakoviny, podpůrnou péči, prevenci a genetický screening. Organizace NCCN začala zahrnovat doporučení pro dětská onkologická onemocnění v květnu 2019.

Více informací naleznete na webových stránkách NCCN.org/global a připojte se k online konverzaci prostřednictvím hashtagu #NCCNGlobal.

Kontakt pro média:

Rachel Darwin

+1-267-622-6624

darwin@nccn.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/441768/NCCN_Logo.jpg

Klíčová slova Etiopie-USA-zdraví-společnost-National Comprehensive Cancer Network

Afrika (af)

Média, společnost a životní styl