Výstava květin Čimelice 2019

Čimelice (Písecko) 18. srpna 2019 (PROTEXT)

V jihočeských Čimelicích se 22. až 25. srpna sejdou milovníci zahradnického a zahrádkářského oboru. V areálu zahradnictví Zámecké zahrady Čimelice bude připraveno na 50 aranžovaných expozic v upravených sklenících a fóliovnících. Najdete zde téměř stovku vystavovatelů a prodejců květin či zahradnického a doplňkového materiálu.

Připravujeme také zajímavé aranžované expozice:

"Barvy Afriky" - exotické rostliny a obrazy malířky Radu Tesaro,„Kouzlo okamžiku“ - romantická zákoutí květin s obrazy Míši Velíškové Mackové, "Květy první republiky" s dobovými doplňky, "Z pohádky do pohádky" - květiny s keramikou a obrazy výtvarnic Evy a Jany Ďurčových. V expozici „V barevném království“ se představí šikovné ruce a nápady obyvatel z Domova se zdravotním postižením v Oseku. "Zahradnický svět" návštěvníky potěší záplavou květin a momentů ze zahradnického života. Letošní motto výstavy je "Zahrada patří dětem". Proto se dětský prvek bude objevovat také v dalších expozicích.

Výstavu květin doprovází výstava drobného zvířectva, pestrý stánkový prodej a kulturní program.

Kontakt:

Zámecká zahrada Čimelice

Ing. Hana Chvalová

www.zahradacimelice.cz

Klíčová slova ČR-příroda-zábava-Zámecká zahrada Čimelice

Jihočeský (cb)

Média, společnost a životní styl