Palírna Kavalan získala v náročnější soutěži IWSC výjimečné zlaté ocenění „Gold Outstanding" a 4 zlatá ocenění

Tchaj-pej (Tchaj-wan) 8. srpna 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Palírna Kavalan získala v soutěži IWSC výjimečné zlaté ocenění Gold Outstanding a 4 zlatá ocenění

Palírna Kavalan letos získala nejvyšší ocenění v přísnější mezinárodní soutěži vín a destilátů (IWSC) s náročnějšími kritérii k získání svého výjimečného zlatého ocenění „Gold Outstanding" a dalších zlatých ocenění.

Palírna Kavalan také obdržela dvě platinová ocenění a 10 zlatých v soutěži Mezinárodního přehledu destilátů (IRS), který pořádal zkušební institut Tastings-Beverage v USA.

Sláva whisky Ex-Bourbon

Whisky Kavalan Solist* ex-Bourbon Single Cask Strength Single Malt Whisky získala jak zlaté výjimečné ocenění Gold Outstanding v soutěži IWSC, tak i ocenění IRS Platinum s 97 body.

Porotci soutěže IRS označili ex-Bourbon v zápachu jako „banánovo-pistáciovou zmrzlinu, bábovku a uzené medové máslo" a na patře jako „bílou broskev, růžový čaj, šafrán a kokosové mléko". Došli k závěru, že se jedná o „silnou, vysoce nuanční whisky, kterou je potěšením objevit".

Ocenění IWSC

Kromě ocenění Gold Outstanding pro whisky Ex-Bourbon udělila soutěž IWSC čtyři zlatá ocenění (95-100 bodů) za

- Whisky Kavalan ex-Bourbon Oak Single Malt

- Whisky Kavalan Podium Single Malt

- Whisky Kavalan Concertmaster Single Malt

- Whisky Kavalan Distillery Reserve Peaty Cask Single Cask Strength Single Malt

Platinová a zlatá ocenění soutěže IRS

Kromě whisky Solist Ex-Bourbon získala platinové ocenění soutěže IRS také whisky Solist Vinho Barrique s 96 body.

Porotci popsali její vůni jako „pečený ananas, karamel, pekanovou pralinku, hrušku pošírovanou vínem a kuličku ze sladového mléka potaženou čokoládou". A její chuť jako „kandované arašídy, vanilkové lusky, sušené mango a pečené datle".

- 97 Kavalan Solist* Ex-Bourbon Single Cask Strength Single Malt Whisky

- 96 Kavalan Solist* Vinho Barrique Single Cask Strength Single Malt Whisky

Dalších 10 zlatých ocenění soutěže IRS bylo uděleno whisky Kavalan Ex-Bourbon Oak, Kavalan Solist* Oloroso Sherry, Kavalan Oloroso Sherry Oak, Kavalan Solist* Fino Sherry, Kavalan Classic, Kavalan Solist* Port, Kavalan Distillery Reserve Peaty Cask, Kavalan Distillery Reserve Rum Cask, King Car Conductor a Kavalan Podium.

Citáty palírny Kavalan

Generální ředitel YT Lee řekl, že z vyšších standardů soutěže IWSC budou profitovat fanoušci whisky.

„Tato přísnější ocenění pomáhají lidem rozeznat ty nejlepší whisky a to nás vede k lepšímu výkonu," řekl pan Lee.

Mistr míchač Ian Chang řekl, že výraz whisky Kavalan těží z přírodního prostředí okresu I-lan na Tchaj-wanu.

„Zdá se, že nejlepší sudy na světě a naše jedinečné subtropické klima mohou produkovat whisky v hodnotě jejich váhy ve zlatě," řekl pan Chang.

*Vezměte prosím na vědomí, že oceněná řada „Solist" palírny Kavalan se na americkém trhu prodává pod názvem řady „Cask Strength" pouze z důvodů ochranné známky.

O palírně Kavalan

Palírna Kavalan v okrese I-lan je na Tchaj-wanu průkopníkem umění single malt whisky od roku 2005. Whisky Kavalan zraje v intenzivní vlhkosti a horku a k její kvalitě přispívají také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, jež společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Palírna se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a využívá čtyřicetileté zkušenosti své mateřské společnosti King Car Group v oblasti výroby nápojů. Získala již více než 350 zlatých nebo vyšších ocenění na nejkonkurenčněji obsazených soutěžích v oboru a je dostupná ve více než 70 zemích. Více informací na www.kavalanwhisky.com

Pro více informací kontaktujte:

Kellie Du

+886-3922-9000 #7165

kellie@kingcar.com.tw

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/957588/201908_IWSCIRS.jpg

Klíčová slova Tchaj-wan-nápoje-gastro-Kavalan

Asie, Austrálie (as)

Potraviny, gastronomie
Média, společnost a životní styl