Firmy Kreisel Electric a VinFast začaly spolupracovat na vývoji nových baterií pro vozy na elektrický pohon

Rainbach (Rakousko) 5. srpna 2019 (PROTEXT/ots)

Montáž baterie E-Mobility v Kreisel Electric (Foto: Kreisel Electric)

Na základě nově podepsané smlouvy o spolupráci budou firmy Kreisel a VinFast společně vyvíjet sadu baterií, určených pro osobní automobily a autobusy na elektrický pohon, které firma VinFast prodává. Nové baterie by měly být k dispozici již v roce 2020.

Firma VinFast Manufacturing & Trading Co., Ltd. (VinFast) oznámila, že uzavřela se společností Kreisel Electric smlouvu o spolupráci při vývoji nové sady baterií pro automobily a autobusy na elektrický pohon, které budou vyráběny v závodě společnosti VinFast ve Vietnamu. Důvody, proč se firma VinFast rozhodla pro spolupráci se společnosti Kreisel, jsou vysoká kvalita a bezpečnost, nízká hmotnost a dlouhá výdrž baterií. Díky spolupráci s firmou Kreisel tak společnost VinFast bude schopna urychlit výrobu svých automobilů a autobusů na elektrický pohon, takže vozidla s technologií Kreisel budou v prodeji již v roce 2020.

Jako průkopník na poli baterií a pohonných systémů pro vozy na elektrický pohon patří firma Kreisel Electric v současné době mezi přední firmy v tomto novém oboru energetického průmyslu. Výrobky firmy Kreisel Electric vynikají kompaktností, dobrým odvodem tepla, vysokou bezpečností, rychlým nabíjením, dlouhou životností baterie a nízkými pořizovacími náklady. Nedávno firma Kreisel Electric získala od organizace Frost & Sullivan cenu Product Leadership Award, která je určena pro firmy s průkopnickými produkty a technologiemi, které mohou změnit svět.

“Věříme, že firma Kreisel Electric pro elektromobily firmy VinFast nabídne špičková řešení, která si svou kvalitou a bezpečností získají své zákazníky”, řekl Le Thi Thu Thuy - viceprezident společnosti Vingroup a místopředsedkyně představenstva firmy VinFast.

O společnosti Kreisel Electric GmbH & Co KG

Firma Kreisel Electric GmbH & Co KG (Rakousko) nabízí inovativní řešení v oblasti elektrické mobility i uchovávání elektrické energie a vyvíjí a vyrábí nejlehčí baterie na světě s nejvyšší účinností. Firma své výrobky dodává do osobních automobilů, autobusů, nákladních automobilů, lodí i letadel a zabývá se také uchováváním elektrické energie.

www.kreiselelectric.com

Markus Kreisel