Vítězem slovenského tendru na provozování vrtulníkové záchranky se stala Air - Transport Europe, společnost se chce ucházet i o české základny

Praha 31. července 2019 (PROTEXT)

Na základě výběrového řízení učinil slovenský Úřad pro dohled nad zdravotní péčí rozhodnutí vydat AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE) povolení k provozování ambulantní vrtulníkové záchranné služby ve všech sedmi střediscích na Slovensku na dalších šest let. V Česku se ATE od roku 2017 stará o provoz letecké záchranky v Olomouci. V souvislosti s připravovaným tendrem na provozovatele letecké záchranné služby v ČR se však chce ucházet i o další kraje.

"Z rozhodnutí o vydání nových povolení pro provozování všech středisek vrtulníkové záchranné zdravotní služby máme velkou radost. Jako pokračující provozovatel letecké záchranky budeme usilovat o neustálé zvyšování úrovně kvality poskytované urgentní zdravotní péče," komentuje úspěch společnosti ATE její jednatel Milan Hoholík.

Kontakt pro novináře:

Roman Pavlík