Ticketmaster se stává oficiálním prodejcem vstupenek na akce v O2 areně v Praze

Praha 24. července 2019 (PROTEXT)

Ticketmaster Česká republika, a.s., společnost skupiny Live Nation Entertainment, se od července 2019 stává oficiálním prodejcem vstupenek O2 areny v Praze.

O2 arena, kterou provozuje a vlastní společnost Bestsport, je jedna z nejmodernějších multifunkčních hal v Evropě s kapacitou více než 18 000 diváků. V hale se pravidelně pořádají koncerty nejvýznamnějších českých a světových interpretů, mezinárodní sportovní klání, utkání domácího hokejového klubu HC Sparta Praha a další kulturní akce různého zaměření. Od července tohoto roku budou vstupenky na všechny nově oznámené akce pořádané v O2 areně v prodeji i prostřednictvím sítě Ticketmaster.

K uzavření spolupráce došlo v roce, ve kterém O2 arena Praha slaví výročí 15 let od svého otevření a přivítala desetimiliontého návštěvníka. V roce 2018 se v hale uskutečnily koncerty kapel jako Imagine Dragons, Metallica nebo Depeche Mode, sportovní fanoušci pak mohli navštívit finále tenisového FED Cupu, Mistrovství světa ve florbale nebo galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs.

Simona Matějková, ředitelka Ticketmaster Česká republika: "Spolupráce s jednou z největších a nejinovativnějších hal je pro naši společnost velkou výzvou a velmi důležitým momentem v našem rozvoji v České republice po vstupu Ticketmasteru na trh před dvěma lety. V O2 areně se v následujících měsících uskuteční mnoho významných hudebních a sportovních akcí a my se těšíme na spolupráci se společností Bestsport a věříme, že přineseme fanouškům a návštěvníkům O2 areny snadný a bezproblémový nákup vstupenek na jejich oblíbené interprety a akce."

Robert Schaffer, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Bestsport provozující O2 arenu Praha: "Jako jedna z nejznámějších a nejrespektovanějších světových ticketingových platforem byl Ticketmaster pro nás jasnou volbou a naše partnerství nám jistě přinese mnoho skvělých příležitostí. Ticketmaster disponuje nejmodernějšími technologiemi dostupnými na trhu, které nám pomohou zjednodušit proces prodeje vstupenek fanouškům v České republice i v zahraničí, a nabízí nové možnosti propagace výjimečných akcí konaných v O2 areně v Praze návštěvníkům z celého světa."

Ticketmaster již se společností Bestsport spolupracuje na prodeji vstupenek na akce pořádané v O2 universum, zcela novém multifunkčním kulturním a kongresovém centru propojeném s O2 arenou, které se návštěvníkům poprvé otevře v září tohoto roku. Toto centrum nabídne další prostor pro sportovní akce a koncerty.

Půjde také o ideální místo pro mezinárodní koncerty a korporátní akce s celkovou kapacitou až 10 000 návštěvníků v celkem 21 sálech, přičemž největší hala pojme až 4 500 diváků.

Kontakt:

Mel Perrett

mel.perrett@ticketmaster.co.uk

Tomáš Křivda

tomas.krivda@ticketmaster.cz

O Live Nation Entertainment:

Live Nation Entertainment (NYSE: LYV) je světová jednička v oblasti "live entertainment" složená z globálních lídrů jednotlivých segmentů: Ticketmaster, Live Nation Concerts, Live Nation Media & Sponsorship a Artist Nation Management. Pro více informací navštivte www.livenationentertainment.com.

Klíčová slova ČR-služby-zábava-trh-internet-sporty-firmy-O2 arena-Ticketmaster

Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace
Obchod, marketing