Nordic Telecom podal námitky proti zadání zakázky za 4,4 miliardy korun bez soutěže

Praha 22. července 2019 (PROTEXT)

Společnost Nordic Telecom zaslala dnes ráno ministerstvu vnitra ČR námitky proti jeho postupu, který směřuje k zadání veřejné zakázky nazvané "Přechodové řešení hromadné radiokomunikační sítě integrovaného záchranného systému mezi technologiemi Tetrapol TDM a 3GPP" v hodnotě 4,4 miliardy korun bez výběrového řízení stávajícímu dodavateli. Nordic Telecom tvrdí, zadávací řízení je v rozporu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.

Nordic Telecom v námitkách odmítá argumenty ministerstva vnitra, které tvrdí, že otevřené výběrové řízení na nového dodavatele telekomunikační sítě pro Integrovaný záchranný systém (IZS) nelze vypsat kvůli utajení. "Po detailním seznámení jsme se rozhodli podat námitky na postup ministerstva vnitra, který podle nás není v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek," říká David Voska, ředitel pro vnější vztahy společnosti Nordic Telecom.Podle společnosti Nordic Telecom navíc podkladové materiály pro ministerstvo odporují tvrzení v dokumentu ministerstva pro vládu, že neexistuje alternativní řešení ke stávající síti pro IZS.

Kontakty pro média:

Relative PR & Consultancy

Tomáš Perman

tomas.perman@relativepr.cz

www.relativepr.cz

O společnosti

Nordic Telecom je telekomunikačním operátorem s vlastními sítěmi v pásmech 3,7 GHz a 420 MHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V aukci pásma 3,7 GHz získal jako jediný účastník dva bloky spektra. Na nich staví a jako první spustil moderní 5G síť, která nabízí kvalitní pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem. V budoucnu tato síť umožní i superrychlé 5G datové mobilní přenosy. V pásmu 420 MHz buduje vlastní LTE síť. Současně, prostřednictvím partnerských sítí, působí jako plnohodnotný virtuální mobilní operátor.

Klíčová slova ČR-vláda-komunikace-policie-hasiči-zdraví-firmy-Nordic Telecom

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace