Společnost JA Solar dodala moduly pro největší solární elektrárnu s oboustrannými PERC články s dvojitým sklem v Jižní Koreji

Peking (Čína) 13. července 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost JA Solar Co., Ltd, přední světový výrobce vysoce výkonných fotovoltaických produktů, oznámila, že dodala všechny moduly pro největší solární elektrárnu s oboustrannými články PERC s dvojitým sklem v Jižní Koreji. Projekt významně podpoří využití oboustranných článků PERC s dvojitým sklem a rozvoj obnovitelných zdrojů energie na jihokorejském trhu.

V prosinci 2018 se společnost JA Solar stala jednou z prvních společností, které získaly certifikaci od úřadu Korea Standards Association (KS) pro svůj modul s oboustrannými články PERC s dvojitým sklem. Certifikace potvrzuje, že produkty JA Solar splňují národní normy v Jižní Koreji, zvyšují konkurenceschopnost společnosti a uznávání značky na místním trhu. Moduly s oboustrannými články PERC s dvojitým sklem společnosti JA Solar mohou dále zvýšit energetický výnos fotovoltaického systému a efektivně snížit náklady na výrobu energie (LCOE).

Projekt se nachází ve městě Gangjin-Gun v Jižní Koreji a zahrnuje dvě elektrárny o výkonu 2,4 MW, které byly postaveny ve dvou fázích. První fáze byla dokončena a úspěšně připojena k síti. Elektrárny využívají moduly s oboustrannými články PERC s dvojitým sklem společnosti JA Solar, které obsahují vysoce účinnou technologii PERC oboustranných článků a strukturu dvojitého skla s faktorem oboustrannosti 70 % a vyšším. Moduly s oboustrannými články s dvojitým sklem JA Solar mají větší výkonnost při výrobě energie, vyšší efektivitu při nízkém záření a větší odolnost vůči potenciální indukované degradaci (PID). Navíc mohou být široce využívány v náročných prostředích (jako jsou pouště, moře atd.) a za extrémních povětrnostních podmínek (včetně vysoké teploty, vysoké vlhkosti atd.). TÜV Rheinland, autoritativní zkušební instituce, ověřila, že energetický výnos modulu s oboustrannými PERC články s dvojitým sklem společnosti JA Solar je o 10,5 % vyšší než u konvenčních jednostranných modulů, což zaručuje spolehlivost systému elektrárny a návratnost investic pro zákazníky.

Jin Baofang, prezident a generální ředitel společnosti JA Solar, řekl: „Jihokorejský trh má velký zájem o vysoce účinné solární moduly. Abychom uspokojili rostoucí poptávku našich zákazníků, společnost JA Solar se bude i nadále zaměřovat na výzkum a vývoj a výrobu vysoce kvalitních solárních modulů. Naše výrobní pobočka v Jižní Koreji se také zavázala poskytovat vynikající služby, které splňují potřeby místních zákazníků, dále rozšiřují naši přítomnost a přispívají k rozvoji solárního průmyslu v regionu."

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-solární-firmy-JA Solar Co., Ltd.

Asie, Austrálie (as)

Energetika, suroviny