TCL vyrobila v roce 2018 více než 28 milionů LCD

Praha 9. července 2019 (PROTEXT)

Společnost TCL se stává druhým největším světovým výrobcem televizí, sází na Android a posiluje aktivity na českém trhu.

Společnost TCL vyrobila v roce 2018 více než 28 milionů LCD televizních přijímačů a na český trh přináší nové produktové řady

Společnost TCL®, jeden z největších světových výrobců televizních přijímačů, dosáhl v minulém roce historicky nejvyšší produkce. Za rok 2018 společnost TCL vyrobila a expedovala více než 28 milionů LCD televizních přijímačů, to jí zajistilo druhé místo mezi výrobci televizí, označení „Global Top 2 TV Corporation“ a tržní podíl 10,9 % (pozn.1).

Společnost TCL (The Creative Life) je vertikálně integrovaná značka s vlastní výrobou naprosté většiny komponent pro vlastní výrobu, má 28 vlastních laboratoří pro Research & Design, spolupracuje s desítkou vědeckým institucí a má 22 výrobních závodů. Zaměstnává po celém světě více než 75 000 lidí, má zastoupení ve více než 80 zemích a její výrobky jsou k dostání ve více než 160 zemích a regionech po celém světě.

Prémiové modely značky TCL kombinují přednosti chytrých televizí (Smart TV) se systémem Android. Na český trh jsou televize se značkou TCL dodávány plně lokalizované s kompletní podporou vysílání DVB-T2.

Aktuálně se na českém trhu představí zcela nové modelové řady televizí TCL v kategorii AndroidTV: TCL EP66 a TCL EP68. Obě modelové řady využívají Android 9 a kombinují ultra štíhlý kovový design s kvalitou 4K HDR. Řada EP66 je dodávaná v rozměrech 43ʺ-75ʺ. Vyšší řada EP68 podporuje, mimo jiné, technologii Wide Color Gamut a je dodávána v rozměrech 50ʺ-65ʺ.

Cena a dostupnost

Nové modelové řady televizí TCL EP66 a EP68 budou k dostání na českém trhu od srpna 2019 prostřednictvím většiny internetových obchodů i kamenných prodejen spotřební elektroniky.

Pozn.1) IHS Data za rok 2018 (Samsung 16,3 %, TCL 10,9 %, LGE 10,7 %)

Kontakt:

Filip Cvetler