Pietní shromáždění Sdružení bývalých politických vězňů

Praha 24. června 2019 (PROTEXT)

Sdružení bývalých politických vězňů SBPV zve na pietní shromáždění na Čestném pohřebišti popravených a umučených politických vězňů a příslušníků druhého a třetího odboje, národní kulturní památce, které se bude konat dne 26.6.2019 v 10:00 v areálu Ďáblického hřbitova. Pietní shromáždění se zde konají již od roku 1994. Ve hromadných hrobech jsou zde ostatky cca 200 popravených a umučených politických vězňů a politických vězňů, zemřelých ve věznici Pankrác, včetně malých dětí stáří několika dní. Tímto pietním aktem skládáme poctu československým vlastencům a připomínáme veřejnosti oběti rudého teroru z 50. let. V blízkosti těchto obětí leží pravděpodobně i ostatky výsadkářů, kteří provedli atentát na Reinharda Heydricha v období II. světové války a rodin, které jim při přípravě atentátu pomáhali.

Pietním shromáždění se zúčastní představitelé státních institucí, české společnosti, diplomatických misí a politických vězňů z Čech a Slovenska.

SBPV, info@politicti-vezni.cz

ikona Pozvánka - Ďáblice 2019

ikona Program pietního shromáždění 2019

Klíčová slova ČR-historie-pietní-SBPV