Nová generace 7000 od Miele boduje v technologiích i designu

Praha 19. června 2019 (PROTEXT)

Letos, v roce 120. výročí svého založení, představila rodinná firma Miele novou generaci přístrojů – generaci 7000. Nejrozsáhlejší uvedení produktů na trh v historii firmy zahrnuje cca 3000 modelových variant. Generace 7000 je doslova prošpikována moderními technologiemi a funkcemi, které dávají ještě konkrétnější podobu termínům jako inteligentní domácnost, umělá inteligence, intuitivnost či svoboda. Nové přístroje Miele bodují i na poli designu. Od začátku roku získalo Miele 14 designových cen - 7x iF Product Design Awards a 7x Red Dot Award: Product design 2019. Celkem 5 ocenění se vztahuje právě ke generaci 7000.

Zde přinášíme výběr toho nejzajímavějšího, čím se nové přístroje Miele mohou pochlubit: TasteControl – světová novinka zabraňuje přepečení pokrmů Užitečná funkce TasteControl, kterou najdete u pečicích trub, zabraňuje přílišnému přehřátí jídla pomocí rychlého ochlazení pečicího prostoru na konci programu. Pečení je dokončeno přesně v požadovaném čase, spolehlivě se vyloučí nekontrolované přepečení vysokým zbytkovým teplem, což často vede k vysušení pokrmů.

FoodView – kamera v troubě

Kamera umístěná v troubě není pouhou hi-tech hračkou, ale je další stopou na cestě k nejlepším výsledkům vašeho kulinářského snažení. Umí přenášet snímky v HD kvalitě do tabletu nebo chytrého telefonu, odkud lze snadno upravit teplotu a dobu přípravy. Pokud zjistíte, že chléb ještě nemá dostatečně opečenou kůrku, můžete dobu pečení nebo teplotu snadno upravit pomocí chytrého telefonu. Nemusíte být ani v kuchyni přítomni, protože fotoaparát vytváří snímek pokrmu každou minutu. Zbytečnému objemu dat se předchází přepisem posledního snímku. Stejně jako většina produktů generace 7000, má v sobě i pečicí trouba integrovaný Wi-Fi modul, který nabízí řadu nových doplňkových funkcí díky připojení k mobilní aplikaci Miele@mobile. Kameru naleznete poprvé i v modelech vybavených samočisticí funkcí pyrolýzy, kdy je vystaven velmi vysokým teplotám (až 440 °C).

MotionReact – senzor přiblížení

Díky funkci MotionReact od Miele umí trouba předvídat, co chce uživatel dále udělat. Zvukovým signálem vás upozorní na konec programu a pokud se k ní přiblížíte, dojde současně k vypnutí zvukového signálu a rozsvícení pečicího prostoru. Když se přiblížíte k vypnutému spotřebiči, zapne se spolu s osvětlením pečicího prostoru a na displeji se objeví hlavní nabídka. Oceníte také bezpečnostní aspekt: v moderních kuchyních lze často vestavné spotřebiče ukrýt za kuchyňskými dvířky, aby vynikl čistý design. To může být problém v případě nedodržení správného odvětrání trouby, což může způsobit škody na nábytku nebo na troubě samotné. MotionReact detekuje uzavřená dvířka a upozorní vás hlasitým zvukovým signálem. Nedojde-li k nápravě, zařízení se preventivně samo vypne. Technicky funguje MotionReact pomocí infračervených senzorů v rámečku zařízení, které reagují na pohyby ve vzdálenosti asi 20–40 cm před zařízením. MotionReact lze použít např. v pečicích troubách, kompaktních troubách, parních troubách, konvektomatech, kávovarech nebo vestavných myčkách nádobí, a to v modelech vyšších tříd.

Mix & Match

Funkce Mix & Match (např. u konvektomatu) doporučí, jak společně optimálně kombinovat potraviny, aby byl výsledek vaření šťavnatý, nebo křupavý, aniž by bylo nutné věnovat pozornost různým časům či teplotám vaření.

AutoDos – unikátní automatický dávkovací systém nyní i u myček

Jedinečné systémové řešení umožňuje automaticky dávkovat mycí prostředek, tentokrát i u myček. Systém AutoDos s integrovaným PowerDiskem používá speciálně vyvinutý práškový granulát s účinnými enzymy, aktivní kyslík pro důkladnou čistotu a svěžest, ochranu stříbra a skla i sůl s leštidlem. Speciální ochrana proti vlhkosti a teplu zaručuje konstantní kvalitu a konzistenci po celou dobu životnosti PowerDisku. Jedno balení vystačí cca na 20 mytí, tedy zhruba na měsíc používání v běžných podmínkách domácnosti.

RemoteService – permanentní aktualizace

S vestavnými přístroji generace 7000 Miele se dále rozšiřuje síťové propojení kuchyňských spotřebičů. Aby co možná nejvíce zákazníků mohlo využívat stávající a budoucí služby bez dodatečného vybavení, většina nových modelů má standardně Wi-Fi. Nová je v tomto ohledu funkce RemoteService, s níž budou domácí spotřebiče v budoucnu vždy aktualizované. Díky této službě lze velmi snadno instalovat aktualizace softwaru, aniž byste museli jako v minulosti využít návštěvu servisního technika. RemoteService může zákazník využít např. pro aplikace nebo služby dostupné až za dva až tři roky s tím, že se sám rozhodne, zda aktualizace stáhne. http://www.miele.cz

KONTAKT:

PR: Mariana Pohlová