Hvězdy filmu HAVEL poprvé společně před kamerou

Praha 14. června 2019 (PROTEXT)

Hvězdy filmu HAVEL se sešly před kamerou k nafocení velké filmové obálky časopisu ELLE

Hlavní představitelé připravovaného českého filmu HAVEL režiséra Slávka Horáka ("Domácí péče") se poprvé sešli před kamerou - k nafocení velké filmové obálky časopisu ELLE.

"Zatímco Olgu jsem si od začátku představoval ztvárněnou Annou Geislerovou, ta hlavní otázka - KDO HO BUDE HRÁT? - byla dlouho nevyřešená," říká k obsazení režisér filmu Slávek Horák. Po důkladném castingu našel ideálního představitele ve Viktoru Dvořákovi, pro kterého to bude zatím největší filmová role. Spolu s ním se ve filmu objeví také několik slavných jmen - Jiří Bartoška, Jenovéfa Boková, Martin Hofmann a v symbolických rolích také hlavní představitelé Horákova prvního filmu, Alena Mihulová a Bolek Polívka.

Film HAVEL je inspirován disidentskými léty Václava Havla od roku 1968 do revoluce roku 1989 a premiéru v českých kinech bude mít příští léto. Šéfredaktor Elle Petr Matějček k focení dodává: "Havel je jeden z nejvýraznějších filmových projektů poslední doby a bezpochyby bude i nejočekávanější českou premiérou roku 2020. Jsme rádi, že naše festivalové číslo mohlo odtajnit odpověď na otázku, která všechny filmové nadšence napadne hned jako první: Kdo ho bude hrát?"

Kontakt:

TVORBA films

info@tvorbafilms.cz

Klíčová slova ČR-film-prezident-Havel-Horák-Tvorba films

Média, společnost a životní styl