Blockchainová společnost PLMP Fintech získala multimilionovou smlouvu na přetvoření logistického sektoru v Indonésii

Singapour 30. května 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Singapurská blockchainová společnost PLMP Fintech dnes odpoledne podepsala dohodu o spolupráci s Agenturou pro zónu volného obchodu, svobodným přístavem Batam a indonéskou společností Central Distribusi Batam, které se týká vývoje multimilionového projektu v partnerství s Ministerstvem obchodu, jehož cílem je přetvořit logistický sektor celé země, počínaje největším ostrovem provincie Riau.

Pilotní fáze projektu bude zahrnovat implementaci blockchainového protokolu Creatanium společnosti PLMP Fintech v Batamu za účelem standardizace nabídkového řízení mezi kupujícími a prodejci zemědělských komodit. „Obě strany budou těžit ze zjednodušeného procesu, kdy jsou nabídkové ceny a obchodování prováděny otevřeně a transparentně," říká Clayton Ong, jmenovaný ředitel této technologické firmy, který bude dohlížet na operace, které budou postupně rozšiřovány do celé Indonésie.

S jednou z největších světových populací a náročným územím, které zahrnuje tisíce ostrovů a hektarů džungle, může Indonésie nejlépe využít blockchainovou sledovací platformu k transformaci jejího časově náročného dodavatelského řetězce na účinné zařízení. „Naše řešení umožní nepřetržité aktualizace přesného umístění pohybujícího se zboží, aby se zabránilo zpožděním a byl optimalizován celý proces," vysvětlil během své prezentace spoluzakladatel společnosti PLMP Fintech pan Kym Kee.

Odvětví logistiky má v Indonésii významný dopad na HDP země s náklady, které mohou být více než dvojnásobné oproti nákladům v sousedních zemích, a také nevyvážené na národní úrovni. Tam, kde neefektivnost dopravy a dodávek zboží na určitých územích vede k vyšším cenám základních komodit, jako je rýže nebo cukr, mohou blockchainová řešení společnosti PLMP Fintech přinést transparentnost a sledovatelnost potřebnou k vytvoření vyrovnaného prostředí.

Tento projekt je součástí vize společnosti PLMP Fintech vybudovat silný blockchainový ekosystém, který bude jedinečný díky použití vlastního protokolu a diverzifikovaného zdroje příjmů od technologických řešení po digitální aktiva. Díky řadě projektů, které jsou plánovány v jihovýchodní Asii, z nichž posledním je projekt v Batamu, a důvěře trhu, vlastní digitální měna společnosti, Creatanium, již za necelý rok od jejího uvedení v květnu 2018 překonala paritu s americkým dolarem.

Pro dotazy z médií kontaktujte:

PLMP Fintech

media.comms@creataniumblockchain.com