Ve městě Kuej-jang byl zahájen Čínský mezinárodní veletrh velkých dat 2019

Kuej-jang (Čína) 28. května 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Čínský mezinárodní veletrh velkých dat 2019 byl zahájen 26. května v Kuej-jangu, hlavním městě provincie Kuej-čou v jihozápadní Číně. Je to skvělá příležitost dozvědět se o nejnovějším vývoji globálního sektoru velkých dat. Město Kuej-jang, také známé jako „Čínské údolí velkých dat", pořádá tuto akci již pátým rokem za sebou. Expo se od roku 2015 stalo vrcholovou akcí této provincie.

Čínský prezident Xi Jinping v blahopřejném dopise k Expu uvedl, že Čína přikládá rozvoji průmyslu velkých dat velký význam a je ochotna sdílet příležitosti rozvoje digitálního hospodářství s ostatními zeměmi a společně zkoumat nové hnací síly růstu a cesty rozvoje zkoumáním nových technologií, nových obchodních forem a modelů.

Jako první světový veletrh průmyslu velkých dat na národní úrovni si letošní ročník zvolil téma „Data vytváří hodnotu, inovace pohání budoucnost" a představil proslovy významných světových osobností včetně nositele Nobelovy ceny v ekonomii Paula Romera a držitele ceny Turing Award pana Whitfielda Diffieho. Tento veletrh je stále globálnější díky svému strategickému dosahu.

Nejnovější údaje ukázaly, že ve srovnání s loňským rokem se počet zúčastněných zemí zvýšil z 29 na 59, zatímco počet zúčastněných firem ze seznamu Fortune 500 vzrostl z 15 na 39. Počet vystavovatelů se zvýšil z 388 na 448, mezi nimiž vzrostl i počet zahraničních vystavovatelů z 56 na 156. Počet i úroveň hostů byly doposud nejvyšší.

Sun Zhigang, tajemník provinční komunistické strany Čínského výboru provincie Kuej-čou a ředitel Stálého výboru Provinčního lidového kongresu prohlásil, že Expo se stalo mezinárodní událostí bohatou na příležitosti spolupráce a vedoucí k rozvoji průmyslu. Stalo se platformou světové třídy pro sdílení rozvojových plánů a nejnovějších úspěchů, řekl Sun.

Čtyřdenní Expo bude ukončeno 29. května.

Odkazy na fotografie:

KONTAKT: Pan Cao, +86-10-63074558

Klíčová slova Čína-trh-obchod-The Organizing Committee of China International Big Data Industry Expo

Asie, Austrálie (as)

IT, telekomunikace