Uprchlická mládež natočila profesionální videoklip

Praha 27. května 2019 (PROTEXT)

Co vznikne, když se česká, migrantská a uprchlická mládež z různých zemí spojí dohromady? Profesionální rapový videoklip k tracku Těžký je přežít (DOUNY ft. Ondřej Brejška).

Autorský tým z projektu Image.In realizoval pod záštitou Organizace pro pomoc uprchlíkům čtyřměsíční kurz audiovizuální tvorby pro mládež ve věku 15-24 let z různých kulturních prostředí pod vedením profesionálního kameramana a režiséra Ondřeje Kudyna. Do kurzu se zapojilo 22 mladých lidí celkově původem z 9 zemí, kteří týmově rozvíjeli svou kreativitu, což vyústilo v natáčení videoklipu. "Rozmanitost - to je hlavní heslo pro celou naší práci. Videoklip vlastně odráží i životní příběhy některých účastníků kurzu. Člověk přijde z válkou zmítaného Kurdistánu a najednou stojí za kamerou, aby obrazem vydal zpověď i o sobě samém. V tom je to pravdivé, v tom je to silné," říká koordinátor projektu Robert Netuka.

Mládež původem z Konga a Vietnamu přes Jemen až po Ázerbájdžán a další země natáčela v prostorách Kasáren Karlín, kde se rovněž 21. května 2019 konala za účelem premiérové projekce videoklipu akce pro širokou veřejnost.

Mezinárodní projekt Image.In, na kterém spolupracuje pět evropských měst (Pisa, Murcia/Lorca, Forest/Brusel, Liverpool a Praha) a jehož cílem je prohloubení interkulturní integrace cizinců pomocí síly obrazu, je spolufinancován z programu Evropské unie Erasmus+.

Kontakt:

Robert Netuka, tel.: 702 080 372

Beáta Máthéová, tel.: 774 040 020

Klíčová slova ČR-pop-hudba-migrace-OPU

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl