Moduly s půlenými monokrystalickými PERC články společnosti JA Solar, nová volba vysoce výkonných produktů pro jihokorejský trh

Společnost JA Solar Co., Ltd, přední světový výrobce vysoce výkonných fotovoltaických produktů, nedávno oznámila, že pro projekt solární elektrárny o výkonu 450 kW v Jižní Koreji dodala všechny moduly založené na technologii vysoce účinných půlených monokrystalických PERC článků. JA Solar je prvním zahraničním dodavatelem modulů s půlenými monokrystalickými PERC články v zemi. Zřízení této elektrárny má velký význam pro aplikaci vysoce účinných modulů s půlenými monokrystalickými PERC články i pro rozvoj obnovitelných zdrojů energie na korejském trhu.

V dubnu 2019 se společnost JA Solar stala první čínskou fotovoltaickou společností, která získala certifikaci výrobku od veřejné organizace Korea Standards Association (KS) pro svůj modul s půlenými monokrystalickými PERC články o výkonu 395 W. Tato certifikace umožňuje zákazníkům v Jižní Koreji, kteří se zaměřují na snižování nákladů na pozemkové parcely, širší přístup k vysoce výkonným solárním energetickým produktům. Důležité je, že certifikace organizace KS pro tento modul potvrzuje, že produkty JA Solar splňují státní normy v Jižní Koreji a zvyšují tak konkurenceschopnost a uznání značky na místním trhu.

Solární elektrárna o výkonu 450 kW se nachází ve městě Hamyang-gun v provincii Jižní Kjongsang v Jižní Koreji. Vysoce účinné moduly využité v tomto solárním projektu prošly testem dlouhodobé spolehlivosti a mají vynikající environmentální adaptabilitu. Konstrukce kombinovaných sériových a paralelních obvodů může snížit vnitřní ztráty energie, zvýšit účinnost konverze a umožnit lepší teplotní koeficient. Když je modul ve stínu, je díky své půlené konstrukci schopen generovat více elektřiny ve srovnání s běžnými moduly, což poskytuje silnou záruku spolehlivosti systému elektrárny a optimalizace výroby elektřiny.

Jin Baofang, předseda představenstva a generální ředitel společnosti JA Solar, uvedl: „Trh Jižní Koreje má velký zájem o vysoce účinné solární moduly. Pro uspokojení rostoucí poptávky zákazníků se společnost JA Solar bude i nadále zaměřovat na výzkum a vývoj a výrobu vysoce výkonných systémů solárních modulů. Naše pobočka v Jižní Koreji je také odhodlána poskytovat vynikající služby pro uspokojení potřeb zákazníků a dále rozšiřovat naši přítomnost s cílem přispět k rozvoji solárního průmyslu v regionu."

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-obchod-JA Solar