9. května / 19:00 “Judenplatz 1010” - Timothy Snyder ve Vídni přednese “Proslov k Evropě”

Vídeň 6. května 2019 (PROTEXT/ots)

U příležitosti Dne Evropy přednese americký historik Timothy Snyder na náměstí Judenplatz ve Vídni v 19:00 veřejnou přednášku, která bude rovněž přenášena online prostřednictvím živého vysílání (na http://www.erstestiftung.org/de/200/) a následně bude k dispozici i ve formě videoklipu.

“Proč jsou hodnoty a normy kriticky důležité? Jak v těchto křehkých časech přežít?” - na tyto otázky se Snyder ve své přednášce zaměří a jeho proslov bude zároveň i zahájením Vídeňských festivalových týdnů (Wiener Festwochen) od 10. května. Snyder vyučuje na univerzitě Yale University a je také trvalým členem správní rady Institutu humanitních studií ve Vídni.

Veřejná přednáška bude v angličtině a potrvá zhruba jednu hodinu. Upozornění: k dispozici jsou pouze místa k stání.

Tato veřejná přednáška, kterou iniciovala nadace ERSTE Foundation, se bude od roku 2019 na náměstí Judenplatz konat na Den Evropy každoročně. Akci společně pořádají Vídeňské festivalové týdny (Wiener Festwochen), nadace ERSTE Foundation a Institut humanitních studií.

V letošním roce je tématem premiérové přednášky z cyklu “Proslov k Evropě” NORMATIVITA a jedná se o přednášku ze série “Hovorů k palčivým otázkám (Tipping Point Talk 02).” Sérii ”Tipping Point Talk” pořádá nadace ERSTE Foundation za účasti 4 špičkových přednášejících. Jedná se o příspěvek nadace ERSTE Foundation k 200. výročí spořitelních bank v Rakousku, které připadá na rok 2019. Kurátorkou celé série je Verena Ringler.

O nadaci ERSTE Foundation:

Jako hlavní akcionář skupiny Erste Group, zajišťuje nadace ERSTE Foundation nezávislou budoucnost jednoho z největších poskytovatelů finančních služeb ve střední, východní a jihovýchodní Evropě. Nadace této největší rakouské spořitelní banky investuje část svých dividend do regionů, kde skupina Erste Group působí. Naším cílem je posílit občanskou společnost, podporovat společensky znevýhodněné skupiny a podporovat soudobou kulturu v Evropě.

www.erstestiftung.org

www.festwochen.at

www.iwm.at

Dotazy a kontaktní informace:

Tipping Point Talks Communication

Thomas Goiser

thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communications

Maribel Königer

maribel.koeniger@erstestiftung.org

Klíčová slova Rakousko-společnost-diplomacie-vzdělání-kultura-DIE ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung

Evropa, EU, NATO (es)