Řešení pro technické plyny. Moderní metoda snižuje průmyslu náklady

Praha 3. května 2019 (PROTEXT)

Nižší náklady, vyšší kvalita dodaného plynu a bez byrokracie. Metoda microbulk začíná obsazovat průmysl také v regionu visegrádské čtyřky.

Microbulk je dodávka kapalných plynů v kryogenní formě. Plynná fáze se tvoří přímo u zákazníků. Společnost Air Products tuto koncepci posunula technologicky mnohem dále.

CryoEase Microbulk

Koncepce CryoEase Microbulk, zajišťuje dodávky plynů kontinuálním způsobem, nikoliv výměnným způsobem. Takto vyvinutá koncepce doplňování plynů má revolučně-evoluční výhody. Žádné plýtvání, žádná výměna obalů, žádné vrácené zůstatky plynů. Doslova žádné prostoje způsobené manipulací s tlakovými lahvemi.

Technologie CryoEase nevyžaduje přerušení provozu Vašich technologií. Dochází tak k významným úsporám času a zamezení ztrátě výpadku odbytu.

Úspory a plynulost

"Technologie je především pro zákazníky, kterým již nevyhovuje zásobování technickými plyny v takzvaných svazcích, nebo z nějakého důvodu není ekonomické nebo technicky možné použít stacionární zásobník," uvádí Robert Pítr ze společnosti Air Products.

Metoda využívající vlastnosti kryogenních plynů navíc zabezpečí vyšší kvalitu dodávek a jejich plynulost, když nedochází k nejistým a pracným výměnám lahví, ale tankování ze speciální cisterny. Technologii využívají odběratelé argonu, dusíku i kyslíku.

Průmyslové podniky díky tomu nečekají nemilá překvapení z výpadků, které mohou ovlivnit stabilitu výroby. Vlastnosti skladování a dodávek zas přinášejí přímé úspory. O to lépe se pak podniku soustředí na vlastní předmět podnikání.

Desetiletý růst

Metoda CryoEase Microbulk je nejrozšířenější mezi strojírenskými odvětvími s využitím argonu při svařování. Velkým zákazníkem jsou i firmy využívající tepelné dělení dusíkem a kyslíkem. Jde hlavně o pálicí centra, lasery, či plazmy. Rozvoj nakládání s technickými plyny probíhá také v potravinářství při výrobě i balení potravin, či laboratořích. Kromě českých podniků spolupracují se společnosti Air Products také podniky ze Slovenska.

Trh s technickými plyny v Česku a na Slovensku nepřerušeně narůstá od krizového roku 2009. Obě země jsou silně průmyslovými ekonomikami. Trh technických plynů proto kopíruje vývoj celé ekonomiky.

Kontakty:

www.airproducts.cz