Společnost Clarios vstupuje na trh jako světový lídr v oblasti pokročilých řešení pro skladování energie

Milwaukee (USA) 2. května 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost Johnson Controls Power Solutions se stává novým subjektem, který má těžit z rostoucích globálních požadavků na energii

Společnost Clarios, dříve Johnson Controls Power Solutions, dnes zahájila činnost jako nový subjekt a světový lídr v oblasti pokročilých řešení pro skladování energie. Společnost Clarios byla koupena společností Brookfield Business Partners a působí jako globální podnik pro skladování energie, který bude vytvářet tržby ve výši 8 miliard USD s více než 16 000 zaměstnanci, 56 zařízeními po celém světě a 130 lety zkušeností. Clarios bude stavět na své vedoucí pozici v technologiích baterií pro vozidla - produkuje jednu třetinu celkového ročního objemu výroby - a zároveň bude agresivněji hledat způsoby, jak uspokojit rychle rostoucí potřeby skladování energie v budoucnosti.

„Naším záměrem ve společnosti Clarios je pokročit ve výrobě energie prostřednictvím vytvoření nejchytřejších řešení pro ukládání energie na světě, která budou přínosem pro lidi, podniky i planetu," řekl Joe Walicki, prezident společnosti Clarios. „Jako globální lídr s produktem používaným prakticky ve všech vozidlech od konvenčních až po plně elektrické jsme v dobré pozici, abychom mohli využít tržních trendů, včetně přesunu směrem k elektrifikovaným a autonomním vozidlům, která zvyšují klíčovou úlohu baterie a urychlují potřebu pokročilejších baterií. Pod vlastnictvím společnosti Brookfield můžeme lépe využít těchto rostoucích trendů a pracovat cíleněji a efektivněji."

Společnost Clarios bude i nadále poskytovat nejkvalitnější produkty a služby předním světovým společnostem a značkám. Tito zákazníci se spoléhají na společnost Clarios, že bude dodávat inteligentní technologie baterií vyráběné na základě jedinečné kombinace technologií, aplikovaného inženýrství a špičkového designu výrobků. Technologie baterií je stále důležitější, protože dnešní vozidla mají více než sto elektrifikovaných zařízení, která podporují originální vybavení a požadavky spotřebitelů na bezpečnost, spotřebu paliva, pohodlí a udržitelnost. Kromě toho, s rostoucím posunem směrem k autonomnějším vozidlům budou pokročilé bezpečnostní prvky ještě zásadnější, což vyžaduje osvědčené a spolehlivé řešení pro skladování energie. Společnost Clarios bude investovat do lidí, procesů a technologií, které pomohou uspokojit tyto rostoucí požadavky a podporovat ještě větší mobilitu a konektivitu v budoucnu.

Společnost Clarios bude stavět na desetiletích vedoucí pozice v oblasti oběhové ekonomiky, kdy bude navrhovat, vyrábět, obnovovat a recyklovat baterie tak, aby pomohla vytvořit efektivnější a udržitelnější přístup ke skladování energie. Baterie Clarios jsou navrženy a vyrobeny tak, že 99 % použitých materiálů může být obnoveno a znovu použito v nových bateriích, které vyrábíme. Díky inovativní spolupráci se zákazníky a partnery společnosti je Clarios průkopníkem systému uzavřené smyčky, který je modelem pro oběhovou ekonomiku, na níž se podílí po celém světě.

Společnost si zachová svou současnou celosvětovou výrobní a provozní působnost, včetně svého sídla v Glendale ve Wisconsinu.

O společnosti Clarios:

Společnost Clarios, dříve Johnson Controls Power Solutions, je světovým lídrem v oblasti pokročilých řešení pro skladování energie. Spolupracujeme s našimi zákazníky, abychom uspokojili rostoucí požadavky trhu na chytřejší aplikace v globálním měřítku. Našich 16 000 zaměstnanců vyvíjí, vyrábí a distribuuje portfolio vznikajících technologií baterií pro téměř každý typ vozidla. Technologie, které poskytují jedinečně udržitelný výkon nové generace a přinášejí spolehlivost, bezpečnost a pohodlí v každodenním životě. Přidáváme hodnotu na každém spojení v dodavatelském řetězci, což přispívá k pokroku komunit, kterým sloužíme, a planetě, kterou sdílíme. Další informace o společnosti Clarios naleznete na webových stránkách www.clarios.com. Clarios je dceřinou společností Brookfield Business Partners, obchodní a průmyslové společnosti zaměřené na nákup a provozování vysoce kvalitních podniků, které těží z překážek vstupu na trh a/nebo z nízkých výrobních nákladů. Společnost Brookfield Business Partners je kótována na burzách v New Yorku a Torontu (NYSE: BBU) (TSX: BBU.UN). Další informace naleznete na webových stránkách https://bbu.brookfield.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/876188/Clarios_Logo.jpg

KONTAKT: Kari Pfisterer, Clarios, Kari.B.Pfisterer@Clarios.com

Klíčová slova USA-energie-obchod-Clarios

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)