P&G navazuje spolupráci pro zlepšení environmentálního dopadu a kvality života drobných zemědělců v rámci dodavatelského řetězce palmového oleje

Cincinnati 30. dubna 2019 (PROTEXT/BusinessWire)

V rámci oslav Týdne Země (Earth Week) a dalšího posílení snah o lépe udržitelnou budoucnost oznámila společnost Procter & Gamble Company (burzovní index NYSE:PG) novou spolupráci s Malajsijským ústavem pro modernizaci dodavatelských řetězců (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation) (dále jen MISI), Mezinárodním ústavem pro výživu rostlin (International Plant Nutrition Institute) (dále jen IPNI) a společností Yara International, aby pomohla zlepšit život drobných zemědělců, kteří se podílí na dodavatelském řetězci palmového oleje pro společnost P&G v Malajsii. Po úspěšném pilotním programu, který probíhal v letech 2015 až 2018, rozšiřuje společnost spolupráci s nezávislými drobnými dodavateli palmového oleje pro zlepšení celkových výnosů prostřednictvím školení a zavádění nejlepších a udržitelnějších zemědělských postupů.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20190426005048/en/

Společnost P&G usiluje o zodpovědný přístup ke zdrojům palmového oleje a vyhlásila program zaměřený na zlepšování života drobných producentů palmového oleje v rámci svého programu cílů pro udržitelnost životního prostředí Ambition 2030. V současné době drobní zemědělci produkují kolem 40% dodávek palmového oleje ve světě, ale mnoho z nich má jen omezené znalosti nebo přístup k informacím o pěstitelských postupech, které by jim pomohly zvýšit úrodu na maximum.

Pilotní program byl zaměřen na posouzení základních možností asi 2000 drobných zemědělců v malajsijském státě Johor. Po úspěšné realizaci se program rozšiřuje a vznikne 250 farem, kde se budou moci zemědělci učit v rámci systému modernizace pod vedením společnosti P&G. Tyto farmy budou fungovat jako komunitní centra pro poskytování zdrojů s cílem rozšiřovat a zavádět správné zemědělské postupy pro až 10 000 drobných zemědělců v následujících pěti letech. Cílem je zvýšit výnosy o 30-50%, zlepšit život drobných zemědělců a zajistit udržitelné postupy v rámci dodavatelského řetězce palmového oleje společnosti P&G.

„Věříme, že můžeme být silou pro dobro i rozvoj zároveň. Tento program ilustruje naši snahu o dlouhodobou udržitelnost,“ řekl Jack Ryan, viceprezident divize chemikálií společnosti P&G. „Jsme pyšni na práci, kterou v Malajsii děláme, protože je to to pravé, co místní obyvatelé a světoví zákazníci, kteří vyžadují udržitelnější produkty, potřebují.”

Rolníci ve 250 výukových centrech budou mít přímý přístup k agronomům a odborníkům na udržitelný rozvoj a technickému poradenství. Společně budou usilovat o zavádění nejlepších postupů v rámci řízení farem, jako je optimalizace sklizně, plány výživy a řízení rozpočtu. Na oplátku straně budou tito rolníci působit jako školitelé a budou rozšiřovat vědomosti, které získají dalším zemědělcům v jejich komunitě.

Společnost P&G věří, že toto úsilí pomůže ukázat drobným zemědělcům správný směr a položí základy dlouhodobému úspěchu. Udržitelnost systému podchycuje společný a sdílený zájem drobných zemědělců, zpracovatelů palmového oleje a řetězců, které dodávají hnojiva. Cílem je zvýšit produktivitu farmářů a uspokojit pokračující poptávku po udržitelném palmovém a palmojádrovém oleji.

O společnosti Procter & Gamble

P&G slouží zákazníkům po celém světě, a poskytuje jedno z nejsilnějších portfolií předních důvěryhodných a kvalitních značek, včetně Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® a Whisper®. Společenství P&G působí přibližně v 70 zemích celého světa. Nejnovější zprávy a informace o společnosti P&G a jejích značkách najdete na stránkách http://www.pg.com.

O Malajsijském ústavu pro modernizaci dodavatelských řetězců (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation) (MISI)

Malajsijský ústav pro modernizaci dodavatelských řetězců (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation) (MISI) se sídlem v malajsijském městě Shah Alam nedaleko Kuala Lumpur, je jedno z šesti center sítě MIT Global SCALE (Supply Chain and Logistics Excellence). Institut byl založen v rámci společné iniciativy Massachusettského ústavu technologií ( Massachusetts Institute of Technology) (MIT) a vlády Malajsie. MIT Global SCALE Network je mezinárodní aliance předních špičkových výzkumných a vzdělávacích organizací, která se zaměřuje na vývoj a rozšiřování globálních inovací v oblasti dodavatelských řetězců a logistiky.

O společnosti Yara

Společnost rozšiřuje povědomí o zodpovědném zajišťování potravin a ochraně planety, abychom naplnili naši vizi společnosti, která spolupracuje, světa bez hladu a budování respektu k naší planetě. Abychom tyto cíle naplnili, zaujali jsme vedoucí roli ve vývoji digitálních nástrojů pro přesné hospodaření a úzce spolupracujeme s partnery v celé šíři potravinářského řetězce, abychom vytvořili výživová řešení šetrnější ke klimatu. Kromě toho usilujeme o udržitelnou produkci minerálních hnojiv. Posilujeme otevřenou kulturu diverzity a inkluze, která podporuje bezpečnost a integritu našich zaměstnanců, smluvních partnerů, obchodních partnerů a společnosti jako takové. Organizace Yara byla založena v roce1905 kvůli řešení hladu v Evropě a má zastoupení na celém světě. Zaměstnává kolem 17 000 lidí a působí ve více než 60 zemích. V roce 2018 měla společnost Yara tržby ve výši 12,9 miliard amerických dolarů. www.yara.com

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190426005048/en/

Kontakt na společnost P&G:

Robyn Schroeder

P&G Global Communications

Email: Schroeder.rm@pg.com

Zdroj: Procter & Gamble

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-Malajsie-trh-ekologie-služby-Procter & Gamble

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Služby, cestovní ruch