IKEA vyzývá k opravě přebalovacího stolu SUNDVIK

Praha 30. dubna 2019 (PROTEXT)

Společnost IKEA vyzývá všechny zákazníky, kteří si zakoupili přebalovací stůl/komodu SUNDVIK, aby jeho sklápěcí desku zajistili pomocí bezpečnostního upevňovacího materiálu, který je součástí balení. Pokud zákazníci tento upevňovací materiál někam založili nebo ztratili, mohou kontaktovat IKEA. Zdarma jim bude poskytnutý náhradní.

IKEA obdržela tři hlášení o nehodách, při nichž se sklopná deska přebalovacího stolu/komody SUNDVIK uvolnila a dítě z přebalovacího pultu spadlo. V těchto případech nebylo použito bezpečnostní kování tak, jak je uvedeno v montážním návodu.

"Bezpečnost výrobků je v IKEA vždy na prvním místě. Proto je nám líto, že k těmto nehodám došlo. Ale zároveň jsme upřímně rádi, že děti jsou podle našich informací v pořádku. Společnost IKEA již přistoupila k preventivním opatřením a bude i nadále zdokonalovat informovanost o svých výrobcích," říká Emelie Knoester, Children´s Business Area Manager.

Společnost IKEA na základě hlášení zjistila, že zákazníci, kteří používají rozkládací přebalovací stůl každý den, v mnoha případech nevyužívají bezpečnostní upevňovací materiál podle přiložených instrukcí. Tento výrobek je primárně určen k přebalování malých dětí. Jakmile dítě vyroste, lze jej používat jako úložný nábytek.

Jako preventivní opatření ohlásila IKEA svolávací akci týkající se tohoto výrobku. IKEA žádá všechny zákazníky, kteří mají doma přebalovací stůl/komodu SUNDVIK a někam založili nebo ztratili bezpečnostní upevňovací materiál, aby kontaktovali IKEA. Nové kování jim bude poskytnuto zdarma. Zákazníci nemusí předložit žádný doklad o koupi, jako například účtenku.

Společnost IKEA je přesvědčena, že je tento výrobek bezpečný, pokud se používá v souladu s uvedenými instrukcemi.

Více informací získáte na www.IKEA.cz nebo na telefonním čísle 234 567 890.

Kontakt: Zdeňka Pecková

tisková mluvčí a PR Manager