Kodak DX 3600 - přítulná kolébka a video

Společnost Foto-World, výhradní distributor produktů Kodak, uvádí na český trh zcela nový dokovací systém, který maximálně zjednodušuje tisk a sdílení digitálních snímků - Kodak EasyShare se stává novým standardem uživatelské přítulnosti digitální fotografie. Jako první je systémem EasyShare vybaven nový digitální fotoaparát Kodak DX 3600.

Nový dokovací systém Kodaku se stará o dvě hlavní činnosti spojené s digitální fotografií: připojení a přenos snímků a dobíjení baterií. Jakmile je fotoaparát zasunut do EasyShare kolébky, přenesou se snímky automaticky do počítače a zahájí se dobíjení akumulátorů ve fotoaparátu. Pomocí přibaleného software lze obrázky jednoduše třídit, upravovat, tisknout a posílat přes Internet - zpracování snímků se tak stává otázkou jednoho stisknutí tlačítka, stejně jako jejich pořízení - podle staletého hesla Kodaku: "Stiskněte spoušť, my se postaráme o to ostatní.". Fotoaparát Kodak DX 3600 disponuje kromě systému EasyShare výbornými parametry a možností záznamu videa. Tento 2megapixelový přístroj (s rozlišením snímků 1800 x 1200 a 900 x 600 bodů) má dvojnásobný optický zoom s rozsahem 35-70 mm, doplněný digitálním přiblížením odpovídajícím objektivu s ohniskovou vzdáleností 210 mm. Automatika fotoaparátu pracuje s citlivostí snímače 100 až 200 ISO a závěrkou v rozsahu 1/8 až 1/1200 s. Pořízené snímky se ukládají buďto do interní 8MB paměti nebo na CompactFlash kartu. Značného urychlení doznalo i vlastní focení, neboť díky vyrovnávací paměti lze okamžitě po sobě vyfotit až 4 záběry bez jakéhokoliv čekání. Navíc je ukládání do vnitřní 8MB paměti o 375% rychlejší než na CF kartu, což opět urychluje připravenost fotoaparátu. Blesk, samospoušť, optický hledáček a barevný LCD displej jsou u fotoaparátů Kodak samozřejmostí. Jak již bylo uvedeno, dokáže Kodak DX 3600 nahrát též video - a to dokonce i se zvukem. Jedná se o záznam v rozlišení 320 x 240 nebo 160 x 120 bodů, v obou případech se 20 snímky za sekundu. Pořízený videozáznam lze přehrávat na fotoaparátu (obraz i zvuk), na televizi (je přiložen propojovací audio-video kabel) nebo v počítači (jako Quick Time video). Délka videozáznamu je limitována čistě velikostí použité paměťové karty, přičemž do 1 MB se vejde 4,4 s. v nejvyšší kvalitě a 15,75 s. v nejnižší. Kolébka EasyShare se k počítači připojuje prostřednictvím USB rozhraní, díky čemuž je přenos digitálních snímků do počítače velmi rychlý. Kolébka je zároveň napájena samostatným adaptérem, čímž je dosaženo krátké doby nabíjení akumulátorů - ta činí cca 2,5 hod., což je polovina oproti obdobným systémům. K fotoaparátu Kodak DX 3600 uživatel dostává Kodak Picture Software, který sdružuje všechny běžné činnosti spojené se správou obrazových souborů. Aplikace se automaticky aktivuje stisknutím tlačítka na kolébce EasyShare a podle nastavení lze provést přenos a zatřídění snímků automaticky nebo ručně. Kromě jiného umožňuje Kodak Picture Software též zasílání obrázků emailem s automatickou redukcí velikosti souborů. Součástí balení DX 3600 jsou též tužkové akumulátory, takže focení ihned po rozbalení krabice nestojí nic v cestě. A to nejzajímavější na konec - přístroj Kodak DX 3600, včetně kolébky EasyShare, bude během července k dostání za 27 000 korun českých (předpokládaná koncová cena včetně DPH).

O společnosti: Foto-World, spol. s r. o. vznikla v roce 1993 spojením belgické firmy Eastbridge a firmy Kodak Ltd. Na českém trhu zastupuje firmu Kodak jako jediný oficiální distributor výrobků a služeb této značky. Firma Foto-World funguje na místním trhu 7 let a za tuto krátkou dobu se jí podařilo najít své místo a ukázat, že stejně jako ve světě i u nás se Kodak = kvalita. Nejširší oblast sortimentu výrobků Kodak sestává z tzv. amatérských filmů a kompaktních fotoaparátů, rychle se rozrůstá oblast digitálních fotoaparátů spotřebních i profesionálních. Dále zde jsou minilaby Kodak Express, které tvoří po celé republice síť již více než 140 provozoven s nadstandardními službami. Nabídku doplňují skenery, sublimační tiskárny, inkjetový plotr, systémy Photo CD, CD a optické knihovny i celé systémy KODAK na zpracování listinných dokumentů. Neméně důležitou oblastí sortimentu Kodak jsou fotomateriály pro profesionální fotografy.

O společnosti: Roku 1879 byl Londýn centrem fotografického i obchodního světa, a právě zde zaregistroval George Eastman svůj patent na stroj vyrábějící potažené fotografické desky. Výroba suchých desek se rozběhla za finanční podpory Henry A. Stronga roku 1880 a 1.1.1881 Eastman a Strong založili Eastman Dry Plate Company. Roku 1883 rozčeřil Eastman trh uvedením filmu v roličce a o pět let později prodejem fotoaparátu KODAK pro laické použití. Od roku 1892 se společnost nazývá současným jménem Eastman Kodak Company a dnes vlastní výrobní závody v Kanadě, Mexiku, Brazílii, Spojeném Království, Francii, Německu, Austrálii a USA. Produkty značky Kodak jsou dodávány prostřednictvím poboček a sesterských firem do více jak 150 zemí světa, v roce 2000 bylo dosaženo obratu téměř 14 mld. dolarů. Podrobné informace a další materiály vám rádi poskytnou: Filip Vítek Filip@DataConsult.cz 0603 585 460 Eduard Kraps Eduard.Kraps@Fotoworld.cz 0602 611 078 Ilustrační fotografie produktu vám rádi zašleme na CD disku nebo si je můžete stáhnout na: www.dataconsult.cz/kodak Další informace o přístrojích, příslušenství či společnosti Kodak naleznete na: www.fotoworld.cz www.kodak.com

Klíčová slova PROTEXT-Kodak-foto

IT, telekomunikace
Služby, cestovní ruch