Multipotenciálové, buďte vším, čím chcete!

Praha 29. dubna 2019 (PROTEXT)

Emilie Wapnick

Kniha pro multipotenciály

Buďte vším, čím chcete

Překlad Helena Šilhánková

Otázka "Čím chceš být, až vyrosteš?" vyvolává dojem, jako by si každý z nás musel vybrat jeden druh zaměstnání a jednu vášeň, jíž se v životě bude věnovat. Jenže jsou i lidé, kteří prostě mají řadu zájmů a věnují se řadě různých projektů. Pro tenhle typ lidí už vzniklo mnoho názvů: třeba renesanční lidé, všeumělové, skeneři nebo - jak je označuje autorka této knihy, která mezi ně počítá i sebe samu - multipotenciálové.

Ve své knize píše, v čem je v dnešním světě plném změn multipotencialita výhodou (takoví lidé totiž dovedou syntetizovat ideje, rychle se učí, jsou adaptabilní a myslí v souvislostech). Radí, pomocí jakých strategií se dá zaměřit na více projektů. Jak se vypořádat s pocity, jako je strach, že člověk nebude nejlepší, či vina, protože o něco ztratil zájem.

Informačně nabitá, chytře psaná a zábavná kniha je vybavena různými výčty, tipy, cvičeními i seznamem slavných multipotenciálů a příkladů interdisciplinárních oborů.

Emilie Wapnick se dosud profesionálně nebo akademicky věnovala hudbě, umění, filmu a právu. Je spisovatelkou, výtvarnicí, kariérovou koučkou a zakladatelkou Puttylike.com, kde pomáhá multipotenciálům integrovat jejich zájmy a vést plodný život. Její přednáška z cyklu TED má zatím přes čtyři miliony zhlédnutí.

ISBN: 978-80-262-1441-0

Nakladatelství: Portál, s.r.o.

obchod.portal.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-literatura-trh-společnost-firmy-Portál

Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl