Rodinná firma Sapeli boduje za oceánem

Praha 26. dubna 2019 (PROTEXT)

Dvanáctý ročník soutěže International Design Award zná své vítěze. Šestnáctičlenná mezinárodní odborná porota této jedné z nejprestižnějších designových soutěží v Americe vybírala z několika tisíc návrhů předložených společnostmi a designéry z celého světa. Mezi oceněnými byla i společnost SAPELI a její revoluční novinka MUTEO spojující dveře a kliku v jediný celek, která v Los Angeles získala ocenění Bronze v kategorii Home Interior Products - Windows, Doors.

"Získání ocenění International Design Award je pro nás po Red Dot Award dalším, a já pevně doufám, že ještě stále ne posledním, mezinárodním úspěchem spojeným s naší novinkou MUTEO. Za ziskem tohoto ocenění stojí nejen autor, designér Petr Novague, ale celá řada lidí a více než dva roky usilovné práce," komentuje Ing. Marek Sedlák, obchodní ředitel SAPELI.

V rámci IDA soutěžily jednotlivé návrhy v pěti hlavních kategoriích: architektura, interiérový design, grafický design, produktový design a módní design.

Kontakt pro média:

Pavla Pokorná