Tisková zpráva MIS ČR, a.s.

Uskupení společností okolo MIS ČR, a.s., které se uchází o funkci Generálního dodavatele pro Projekt III Státní informační politiky ve vzdělávání, usiluje o pokračování veřejné obchodní soutěže na tuto funkci. "Usilujeme o to, aby ministr školství vyhověl našemu odvolání a naši nabídku vzal zpět do obchodní soutěže. Proto nemáme žádný zájem na zrušení celé soutěže," uvedl předseda dozorčí rady MIS ČR Vladimír Šiška.

Podle jeho slov je zadávací dokumentace k soutěži v souladu se zákonnými normami o veřejných obchodních soutěžích. "Dle našeho názoru jsme formálním požadavkům podle zákona 199 o veřejných zakázkách vyhověli, i když toto není jednoduché, protože celá problematika je komplexní a zákonné normy jsou velmi přísné," řekl dále Šiška.

Koncepce ministerstva školství pro zavedení internetu do škol je podle Šišky velmi podobná zákaznickému řešení "Škola", které se již dva roky připravuje a dnes se začíná realizovat bez jakékoliv státní účasti. Projekt je součástí projektu Městských informačních sítí společnosti MIS Česká republika, a.s, který se realizuje ve spolupráci vždy s příslušnou místní samosprávou jako zřizovatelem škol.

Partnery Sdružení České radiokomunikace, a.s. a MIS Česká Republika, a.s. pro veřejnou obchodní soutěž a celý projekt MIS jsou exkluzívně AT&T, IBM a Deloitte&Touche.

Vladimír Šiška

předseda dozorčí rady MIS ČR, a.s.

tel.: 02/61176140

Klíčová slova PROTEXT-internet-školství-MIS ČR