Směnárny od 1.4.2019 podle nových pravidel

Praha 2. dubna 2019 (PROTEXT)

O novele zákona o směnárenské činnosti slyšel v uplynulých měsících snad každý. Pondělí 1. dubna tak nebyl jen tzv. aprílem, ale i dnem, který prověřil připravenost jednotlivých směnáren, jak jsou na požadavky novely zákona připraveny.

Co jsme viděli v televizních zprávách, slyšeli v rozhlase, četli na zpravodajských portálech, shrnuto, podtrženo – žádná velká sláva. Směnárníci improvizují s dodatečnými lístečky s informacemi, které musí být nedílnou součástí dokladů, odstoupení od směnárenského obchodu v praxi dokáže vyřešit jen málokdo.

Jak říká jednatelka společnosti UNIPEX CZ Zuzana Szabó: „Včera i nám volala Kateřina Součková z Radiožurnálu a ptala se nás, jak jsme na tom s přípravou našeho software v souvislosti s novelou směnárenského zákona. Šli jsme tedy s pravdou ven :-) Přípravy na novelu byly opravdu náročné, ale náš směnárenský software CENTIFOX je na novelu skutečně plně připraven (dle zjištění Radiožurnálu možná jako jediný) a naši zákazníci již mají nasazenou verzi CENTIFOX, která reaguje na novelu. Jsme také připraveni pomoci zákazníkům, kteří řeší aktuálně problém s tím, že jejich software připraven není. Menším směnárnám s jednou pokladnou navíc při přechodu na náš software do 5.4. poskytneme slevu 30 % a za software tak zaplatí 6930 Kč bez DPH. Instalaci provádíme vzdáleně v ceně.“ Článek týkající se aktuální situace si můžete přečíst na portálu iROZHLAS.

Moderní směnárenský software CENTIFOX byl s předstihem připraven na všechny požadované změny. Všichni zákazníci, kteří využívají software pro směnárny CENTIFOX, informují o bezproblémovém přechodu na novou verzi programu.

Ještě přemýšlíte, na jaký program pro směnárny rychle a bez problémů přejít? Nejrychlejší cesta vede přes https://www.modernismenarna.cz.

Kontakt:

smenarna@unipex.cz

Klíčová slova ČR-finanční a obchodní služby-zákon-UNIPEX CZ

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace
Finance, ekonomika