Rodinná firma z Vysočiny získala celosvětově nejuznávanější ocenění za design

Praha 28. března 2019 (PROTEXT)

SAPELI, rodinný podnik s více než stoletou historií, je největším výrobcem dveří v Česku. Nyní se společnost stala držitelem prestižního ocenění Red Dot Award 2019. V kategorii produktový design zvítězila s novinku MUTEO spojující dveře a kliku v jediný celek, jejímž autorem je český designér Petr Novague.

"Jsem pyšný, že se nám podařilo ziskem Red Dot Award 2019 potvrdit, že SAPELI je jak českým lídrem ve výrobě dveří, tak inovátorem," komentuje Dušan Vrtal, místopředseda představenstva společnosti SAPELI a dodává: "Náš úspěch je odrazem více než dvouleté usilovné práce týmu lidí na kvalitě výroby, která snese i ta nejpřísnější kritéria a mezinárodní srovnání."

Design novinky MUTEO uspěl v konkurenci mezinárodního prostředí, kdy o vítězi jednotlivých kategorií rozhoduje porota 40 odborníků. Jedná se o první české dveře, které se mohou pochlubit tímto oceněním ve více než šedesátileté historii jeho udělování.

Kontakt pro média:

Pavla Pokorná