Dáváme srdce dětem společně s Českou poštou - POMOZME ANETCE

Praha 27. března 2019 (PROTEXT)

Česká pošta už několik let podporuje rodiny s vážně nemocnými dětmi a to prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Život dětem. Vždy na jaře a na podzim probíhá na pobočkách České pošty nabídková kampaň "Dávám srdce dětem". ve prospěch konkrétního nemocného dítěte. Ovšem výtěžek z této kampaně míří i k dalším vážně nemocným dětem, kterým Život dětem pomáhá již 19 let.

Jarní kampaň probíhá tentokrát na pobočkách České pošty od 1. do 20. dubna. Zákazníci pošt si mohou zakoupit u přepážek samolepku "Dávám srdce dětem" nebo oblíbené plastové srdíčko s logem o.p.s. Život dětem, usměvavým srdíčkem, obojí za 30 Kč. Výtěžek z této sbírky je určen pro osmiletou Anetku, která podle lékařů neměla nikdy mluvit, chodit, ani se usmívat. Lékaři jí diagnostikovali těžkou dětskou mozkovou obrnu. Zásluhou intenzivních rehabilitací udělala první krůčky v pěti letech, a dokonce i mluvit začala. Právě nyní podstoupila už druhou operaci nohou, která by jí měla usnadnit chůzi. Nyní je zcela odkázána na invalidní vozík, ale rodiče doufají, že zásluhou pravidelných rehabilitací se jednou přiblíží svým vrstevníkům. Tyto rehabilitace jsou však velmi drahé a zdravotní pojišťovny je nehradí, proto Anetka potřebuje pomoc od nás ostatních. Získané finanční prostředky však nepomohou pouze Anetce, ale i dalším vážně nemocným dětem, které taky potřebují ke zlepšení svých pohybových schopností intenzivní rehabilitace.

Z celého srdce děkujeme všem, kteří na pobočkách České pošty zakoupením sbírkového předmětu pomohou kromě Anetky i dětem, které jsou na pomoci laskavých lidí závislé.

Pokud se na ale na Českou poštu v uvedeném termínu nechystáte, můžete nemocné děti podpořit zasláním libovolné částky na účet: 83297339/0800 pod variabilním symbolem 1234 nebo zasláním dárcovské SMS na tvaru ZIVOTDETEM 60 na číslo 87777. Děkujeme.

Kontakt: MgA. Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s.

maria.krepelkova@zivotdetem.cz, mobil: 603216461

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-pošta-děti-charita-Česká pošta-Život dětem

IT, telekomunikace
Média, společnost a životní styl