Generální sekretář Muslimské světové ligy povede delegaci na Nový Zéland

Mekka (Saúdská Arábie) 19. března 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Jeho Excelence generální sekretář Muslimské světové ligy, předseda představenstva Světové organizace muslimských vědců, šejk Dr. Mohammed bin Abdul Karim Al-Issa oznámil návštěvu Nového Zélandu, aby obětem, rodinám a komunitám útoku ve městě Christchurch vyjádřil soustrast, a navštíví také ty, kteří byli během této tragédie zraněni. Na dnešním setkání s velvyslancem Jamesem Monroem, zástupcem Nového Zélandu v Království Saúdské Arábie Dr. Al-Issa uvedl, že jeho návštěva bude jménem všech muslimů, a znovu zopakoval, že tváří v tvář takovému zlu může globální společenství odpovědět pouze pomocí hodnoty lásky, harmonie a míru.

Velvyslanec Monroe řekl, že tragédie těchto dvou mešit nezmění národní harmonii či rozmanitost Nového Zélandu a uvítal návštěvu Dr. Al-Issy.

V prohlášení vydaném v pátek 15. března 2019 Dr. Al-Issa řekl: „Abychom se mohli vypořádat se sužujícím extrémismem a islamofobií, potřebujeme, aby vlády a náboženské organizace na celém světě spolupracovaly na podpoře náboženské tolerance a porozumění a předcházely všem formám podněcování a nenávisti, včetně všech druhů nenávisti proti jakémukoli náboženství nebo etnickému původu."

Muslimská světová liga přislíbila zvýšení svého úsilí o práci se skupinami různého vyznání s cílem vytvořit iniciativy na podporu většího porozumění a tolerance.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/837598/Muslim_World_League__Logo.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/837642/IMG_9215_ID_974d58c09b48.jpg

KONTAKT: Brad Klapper, Brad.Klapper@qorvis.com. POZNÁMKA PRO REDAKTORY: Tento článek je distribuován společností Qorvis Communications jménem Muslimské světové ligy. Další informace jsou k dispozici na Ministerstvu spravedlnosti USA ve Washingtonu, D.C.

Klíčová slova Saúdská-terorismus-islám-Muslim World League

Blízký východ (bv)

Politika, veřejná správa a soudy