Generální sekretář Muslimské světové ligy odsuzuje útoky na věřící na Novém Zélandu

Mekka (Saúdská Arábie) 16. března 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Jeho Excelence generální sekretář Muslimské světové ligy, předseda představenstva Světové organizace muslimských vědců, šejk Dr. Mohammed bin Abdul Karim Al-Issa vydal následující prohlášení:

Muslimská světová liga odsuzuje útoky na mešity na Novém Zélandu, které si vyžádaly životy desítek nevinných věřících a zanechaly mnoho dalších vážně zraněných. Muslimská světová liga také vyjadřuje svůj hluboký zármutek a soustrast rodinám, přátelům a komunitám obětí.

Teroristické útoky proti lidem víry jsou jedním z nejvíce nelidských a zlých forem podněcování a nenávisti. Barbarství, nenávist a špatná vůle tohoto extremistického teroristického činu jsou srovnatelné s násilnými činy Al-Káidy a ISIL (Dá'iš).

Tváří v tvář takovému zlu může globální společenství odpovědět pouze hodnotami lásky, harmonie a míru.

Abychom se mohli vypořádat se sužujícím extrémismem a islamofobií, potřebujeme, aby vlády a náboženské organizace na celém světě spolupracovaly na podpoře náboženské tolerance a porozumění a předcházely všem formám podněcování a nenávisti, včetně všech druhů nenávisti proti jakémukoli náboženství nebo etnickému původu.

Bez preventivních opatření k posílení lidských a morálních hodnot u našich mladších generací riskujeme další vlny násilí. Muslimská světová liga bude usilovat o zvýšení svého úsilí o práci se skupinami různého vyznání s cílem vytvořit iniciativy na podporu většího porozumění a tolerance.

Muslimská světová liga plánuje vyslat na Nový Zéland delegaci, která by jménem Jeho Excelence Dr. Al-Issy vyjádřila soustrast a poskytla podporu postiženým rodinám a komunitám.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/836580/Muslim_World_League_Logo.jpg

POZNÁMKA PRO REDAKTORY: Toto prohlášení je distribuováno společností Qorvis Communications jménem Muslimské světové ligy. Další informace jsou k dispozici na Ministerstvu spravedlnosti USA, Washington, D.C.

KONTAKT: Brad Klapper, Brad.Klapper@qorvis.com

Klíčová slova Saúdská-Nový Zéland-terorismus-islám-Muslim World League

Blízký východ (bv)

Politika, veřejná správa a soudy