HbA1c Advanced test společnosti Beckman Coulter poskytuje lékařům vyšší přesnost při diagnostice pacientů s diabetem

Brea (Kalifornie) 7. března 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Beckman Coulter logo (PRNewsfoto/Beckman Coulter)

Nový test získal certifikát CE a schválení amerického úřadu FDA 501(k)

Společnost Beckman Coulter, světový lídr v oboru klinické diagnostiky, dnes oznámila aktuální novinku do své komplexní nabídky chemických testů - plně automatizovanou analýzu hemoglobinu A1c (HbA1c). Nový test umožňuje středním a velkým laboratořím poskytnout lékařům nejvyšší přesnost pro diagnostiku diabetu, dlouhodobé sledování hlediny glukózy a identifikaci pacientů, u kterých může být zvýšené riziko vzniku cukrovky.

HbA1c Advanced assay, který je nyní k dispozici na biochemickém analyzátoru DxC 700 AU, nabízí vyšší laboratorní efektivitu tím, že eliminuje manuální přípravu vzorků. Přidání nového testu umožňuje laboratořím integrovat analýzu plné krve s jejich stávajícími rutinními a statimovými vzorky pro zajištění optimalizovaného času provedení.

„Včasná diagnóza diabetu zvyšuje šance jednotlivce předejít škodlivým a nákladným komplikacím," řekl Puneet Sarin, senior viceprezident pro klinickou chemii a imunotesty společnosti Beckman Coulter. „Vzhledem k tomu, že 50 % osob s diabetem není diagnostikováno, existuje naléhavá potřeba identifikovat a poskytnout vhodnou péči jednotlivcům s tímto onemocněním. Vyvinuli jsme HbA1c Advanced test, který pomůže tuto potřebu splnit a poskytne klinicky efektivní výsledky, které lékaři vyžadují při diagnostice a sledování diabetu."

Dnes má cukrovku podle odhadů na celém světě 425 milionů lidí - nebo 8,8 % dospělých ve věku 20 až 79 let. Pokud bude současný růstový trend pokračovat, v této demografické skupině bude do roku 2045 touto chorobou trpět 629 milionů osob.

Stanovení HbA1c v krvi představuje důležitý prostředek pro diagnostiku diabetu a sledování účinnosti dietních omezení a dalších terapií používaných při léčbě diabetu. V nedávných validačních studiích HbA1c Advanced test prokázal výkonnost Six-Sigma na světové úrovni. Metrika s vysokou hodnotou Sigma znamená méně analytických chyb a pochybných výsledků testů.

Nový HbA1c Advanced assay společnosti Beckman Coulter je příkladem jejího úsilí o urychlení zdravotní péče tím, že bude klinickým partnerům poskytovat efektivní postupy a řešení, které se zabývají převládajícími a nákladnými zdravotními riziky. Nová testovací sada nedávno získala schválení amerického úřadu FDA 501 (k) a certifikaci CE a je k dispozici pro použití na nedávno zavedeném biochemickém analyzátoru DxC 700 AU společnosti Beckman Coulter.

Další informace o komplexní nabídce chemických testů společnosti Beckman Coulter nebo o jiných chemických a imunoanalytických řešeních naleznete na webových stránkách https://BeckmanCoulter.com/hemoglobin-a1c.

O společnosti Beckman Coulter Diagnostics

Společnost Beckman Coulter Diagnostics pomáhá zdravotnickým pracovníkům a laboratořím poskytovat lepší péči díky zajišťování přesných diagnostických informací. Společnost Beckman Coulter je prioritním partnerem zdravotnických organizací již více než 80 let. Naše škálovatelné nástroje, komplexní diagnostické testy a služby správy podniků se osvědčily v nemocnicích, laboratořích a ostatních důležitých zařízeních, která poskytují zdravotnickou péči na celém světě. Pomáháme našim zákazníkům v neustálém zlepšování a poskytování kvalitní péče o pacienty, protože věříme, že vyšší účinnost a lepší klinické výsledky jsou přínosem pro pacienty a zárukou pokroku v oblasti zdravotnické péče pro každého.

© 2019 Beckman Coulter. Všechna práva vyhrazena. Beckman Coulter, stylizované logo a produktové a servisní značky společnosti Beckman Coulter uvedené v tomto dokumentu jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami společnosti Beckman Coulter, Inc. ve Spojených státech a ostatních zemích.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/525815/Beckman_Coulter_Logo.jpg

KONTAKT: Roslyn Whitehurst, Beckman Coulter, vztahy s veřejností, 714-961-4391 > rwhitehurst@beckman.com

Klíčová slova USA-zdraví-farmacie-Beckman Coulter Diagnostics

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)