Francis Fukuyama bude 7. marca vo Viedni v Nadácii ERSTE hovoriť o politike identity

Viedeň 4. marca 2019 (PROTEXT/ots)

Diskusia s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenem a ostatnými - živé vysielanie začína od 19:30 stredoeurópskeho času (a končí okolo 21:45)

Pri príležitosti 200. výročia založenia prvé sporiteľné banky v Rakúsku, usporiadala Nadácia ERSTE, hlavný akcionár skupiny Erste Group, sériu štyroch panelových diskusií so skvelými osobnosťami. Svetovo uznávaný politológ a autor bestsellerov Francis Fukuyama bude prvým z radu hovorcov na týchto hovoroch o pálčivých veciach (Tipping Point Talks), a to vo Viedni 7. marca. Jeho najnovšia kniha "Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment" (Identita: Dopyt po úcte a politika odporu)", bola nedávno vydaná aj v nemčine.

Po páde železnej opony pred tridsiatimi rokmi sa pre Európu a jej obyvateľov, spoločenstvá a ekonomiku otvoril celý rad nových príležitostí.

Ešte predtým Francis Fukuyama vo svojej knihe "The End of History and the Last Man - Koniec histórie a posledný muž" predpovedal, že liberálna demokracia postupne zvíťazí nad ostatnými formami politického usporiadania. Ale vo väčšine krajín to tak dnes nie je. Dňa 7. marca sa Nadácia ERSTE s Francisom Fukuyamom bližšie pozrie na aktuálnu situáciu v tejto oblasti a budú diskutovať o tejto téme z rôznych uhlov a pohľadov s odborníkmi a ďalšími osobnosťami z celej Európy.

Sledujte špičkové panelové diskusie cez živé online vysielanie

Po prednáške Francisa Fukuyamu s názvom "Politika identity - Dopyt po úcte a budúcnosť národných štátov", sa do diskusie s ním zapojí rad slávnych osobností: rakúsky prezident Alexander Van der Bellen, európska diplomatka Julia De Clerck-Sachsse, politológ Ivan Krastev a filozofka Karolina Wigury. Moderátorom diskusie bude Almut Möller, riaditeľ berlínskej pobočky Európskeho výboru pre zahraničné vzťahy. Uvítací prejav prednesie Boris Marte, podpredseda predstavenstva Nadácie ERSTE Foundation a Andreas Treichl, generálny riaditeľ skupiny Erste Group.

Akcia bude vysielaná naživo na https://erstestiftung.streaming.at/20190307.

O Nadácii ERSTE:

Nadácia ERSTE je hlavným akcionárom skupiny Erste Group a zaisťuje nezávislú budúcnosť jedného z najväčších poskytovateľov finančných služieb v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe. Ako rakúska súkromná sporiteľná banka podporuje Nadácia ERSTE región v ktorom pôsobí, aktívnymi investíciami vo výške časti svojich dividend. Cieľom Nadácie ERSTE je posilňovať občiansku spoločnosť, podporovať sociálne znevýhodnené skupiny a sponzorovať moderné umenie v Európe.

www.erstestiftung.org

Akciu Tipping Point Talks moderuje Verena Ringler.

Kontaktné informácie pre vaše otázky:

Tipping Point Talks, Communications: Thomas Goiser, +43 664 2410268, thomas@goiser.at

ERSTE Foundation, Communications: Maribel Königer, +43 664 8385341, press@erstestiftung.org

Klíčová slova Rakousko-společnost-lidé-diplomacie-banky-ERSTE Foundation

Evropa, EU, NATO (es)

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika