Společnost Valvoline Holdings B.V. rozšiřuje možnosti dodávkového řetězce pro uspokojení vzrůstající poptávky ve východní Evropě

Dordrecht (Nizozemsko) 26. února 2019 (PROTEXT /PRNewswire)

Společnost Valvoline Holdings B.V. dnes oznámila, že jedna z jejích dceřiných společností podepsala definitivní smlouvu o nabytí obchodního majetku společnosti Fabrika Maziva a.d. Kruševac (FAM). Akvizice zahrnuje mimo jiné výrobní zařízení v Kruševci v Srbsku a značku FAM. Finanční podmínky transakce, které podléhají obvyklým uzavíracím podmínkám, nebyly zveřejněny.

Závod, který se nachází se přibližně 200 kilometrů jižně od Bělehradu, zajišťuje strategickou polohu pro další zlepšení přístupu společnosti Valvoline na trh východní Evropy. Společnost zde plánuje i nadále vyrábět známou regionální značku maziv FAM a v blízké budoucnosti také vybrané produkty značky Valvoline.

„Pro společnost Valvoline je klíčovou strategií pokračovat ve zvyšování povědomí o značce a rozšiřování tržního podílu v Evropě," řekl Diego Brodoni, viceprezident a generální ředitel společnosti Valvoline Europe. „Tato investice demonstruje náš závazek k rostoucímu trhu Východní Evropy a k úspěchu našich zákazníků a partnerů prostřednictvím efektivnějšího a výkonnějšího dodavatelského řetězce."

O společnosti ValvolineTM

Valvoline Holdings B.V. je dceřinou společností společnosti Valvoline Inc., předního světového obchodníka a dodavatele prémiových značkových maziv a automobilových služeb s prodejem ve více než 140 zemích. Společnost byla založena v roce 1866 a její historie je delší než 150 let. Během této doby rozvinula silnou známost značky ve více produkčních a servisních kanálech. Společnost Valvoline se vzhledem k dodávanému objemu na trh motorových olejů pro osobní automobily v USA řadí na 3. pozici. Prodává také maziva Valvoline a chemikálie pro automobilový průmysl, včetně nového plně syntetického motorového oleje pro moderní motory ValvolineTM, který byl speciálně vyvinut tak, aby chránil před nánosem uhlíku v motorech s přímým vstřikováním benzinu (GDI), v turbomotorech a dalších motorech vyrobených od roku 2012; motorového oleje Valvoline High Mileage v technologii MaxLife pro motory, které mají najeto více než 75 000 mil; syntetického motorového oleje Valvoline a nemrznoucí kapaliny ZerexTM. Další informace naleznete na webových stránkách www.valvoline.com.

Ochranná známkaTM, společnost Valvoline nebo její dceřiné společnosti registrované v různých zemích.

PRO DALŠÍ INFORMACE:

Vztahy s médii a investory

Sean T. Cornett

scornett@valvoline.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/481359/Valvoline_Logo.jpg

Klíčová slova Nizozemsko-obchod-automoto-Valvoline Holdings B.V.

Evropa, EU, NATO (es)

Auto-moto, doprava a stroje