Chytrý robot INNFOS Intelligent Robot XR1 byl představen na kongresu MWC

Barcelona 26. února 2019 (PROTEXT/BusinessWire)

První humanoidní robot na světě napájený technologií SCA

Kongres Mobile World Congress (MWC), výroční přehlídka z oboru mobilních technologií, se konal ve španělské Barceloně od 25. do 28. února. Dnes 26. února ve 14:00 místního času představil čínský vědeckovýzkumný tým INNFOS inteligentního robota napájeného technologií INNFOS SCA, XR-1.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Přečtěte si celou tiskovou zprávu zde: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/

Ukázka robota XR-1, který předvedl tanec, podávání kávy, pozdrav, odpovědi na otázky a dokonce i navlékání nitě do jehly, vzbudila velkou pozornost účastníků kongresu i médií. Robot je navíc osazen sériovými spínači, které vyvinula firma INNFOS. Jedná se o podstatný krok k vytvoření robota, který dokáže poskytovat řadu služeb a umí velmi úzce interagovat s lidmi.

Zkratka SCA znamená chytrý spínač (Smart Compliant Actuator) a jedná se o technologii, kterou vyvinula firma INNFOS. SCA obsahuje servopohon, vysoce přesný dekodér, vysoce výkonný bezkartáčový motor a lehký omezovač kroutícího momentu.

Jedná se o úplný základ tohoto chytrého robota XR-1. Všechny kloubové mechanizmy robota XR-1 jsou vybaveny technologií INNFOS SCA. Nejdůležitější vlastností SCA jsou integrované pohyblivé kloubové mechanizmy, které jsou nejen vysoce přesné, ale umožňují i dynamické pohyby, při zachování bezpečnosti provozu.

Nyní jsou tito chytří roboti ve velké míře nasazováni v obchodě, zdravotnictví, domácnostech a v dalších prostředích. Pro bezpečnou a smysluplnou interakci mezi roboty a lidmi musí mít roboti dokonalé ovládání, odolávat nárazům a přitom si zachovat všechny funkce vysoce přesných robotických mechanizmů.

Společnost INNFOS splnila všechny výše uvedené požadavky a díky tomu je její spínač SCA, špičkovým výrobkem. Tým společnosti INNFOS při jeho vývoji překonal řadu technických potíží a podařilo se mu navíc podstatně snížit i jeho velikost.

Kontrolní mechanizmy navíc podstatně zlepšují interakci mezi lidmi a stroji. Technologie SCA najde široké uplatnění ve výrobě strojů, přesných nástrojů, ve zdravotnictví, leteckém průmyslu a v dalších oborech.

Na tomto kongresu ukázal robot XR-1 svůj dynamický výkon a vysoký stupeň integrace. V budoucnu můžeme očekávat nový trend na poli kloubových mechanizmů v robotických zařízeních!

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/

Kontaktní informace

INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd

Catherine Liu

info@innfos.com

Zdroj: INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Španělsko-elektronika-počítače-INNFOS