Společnost Trina Solar byla vybrána pro první projekt s oboustrannými moduly s dvojitým sklem a nízkým obsahem CO2 ve Francii

Čchang-čou (Čína) 26. února 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost Trina Solar Co., Ltd. („Trina Solar" nebo „Společnost"), přední poskytovatel komplexních řešení pro solární energii, dnes oznámila, že společnosti EDF Renewables dodá speciální oboustranné FV moduly s nízkou uhlíkovou stopou o celkovém výkonu 16 MW.

Společnost EDF Renewables připravuje dva projekty v oblasti Aramon (5 MWp) a Saint Pargoire (11 MWp). Společnost Trina Solar dodá celkem 44 790 oboustranných modulů DUOMAX Twin s dvojitým sklem v provedení s nízkou produkcí uhlíku, s výkonem od 350 do 365 Wp. Jako světový lídr v oblasti obnovitelných zdrojů energie společnost EDF Renewables pokrývá všechny oblasti odborných znalostí, od vývoje a výstavby po provoz a údržbu.

Tyto dva projekty vyvinuté v rámci specifických omezení nabídek CRE4.1 a CRE4.2 jsou prvními projekty ve Francii, které využívají oboustranné moduly s nízkou produkcí CO2. Po uvedení do provozu budou solární elektrárny produkovat 100 % energie z obnovitelných zdrojů pokrývající spotřebu více než 8 400 francouzských obyvatel. Elektrárny jsou rozloženy na ploše přibližně 18 hektarů a během 30 let zabrání emisím zhruba 15 000 tun CO2 ročně.

Oboustranný modul s dvojitým sklem DUOMAX Twin obsahuje monokrystalické PERC články a zvyšuje celkový výkon díky výrobě energie z přední i zadní strany s dodatečným energetickým ziskem až 25 % v závislosti na záření a montáži. Systémové napětí 1 500 V dále snižuje náklady na vyváženost systému (BOS). Technologie dvojitého skla společnosti Trina Solar byla doposud uznána 26 patenty. Dlouhá skleněná struktura modulu vyrobená z vysoce kvalitního solárního skla a zapouzdření odolává drsným povětrnostním podmínkám a chrání solární články před silnou vlhkostí, čímž zabraňuje ztrátám energie z PID (potenciálně vyvolaná degradace). Produkt má širokou škálu využití a je kompatibilní s hlavními sledovacími systémy.

Gonzalo de la Vina, ředitel obchodu s moduly v Europě společnosti Trina Solar, uvedl: „Je pro nás velkou poctou, že si nás společnost EDF Renewables vybrala pro tyto dva projekty ve Francii, které byly vyvinuty v rámci specifických omezení francouzských nabídkových řízení CRE4.1 a CRE4.2 s využitím našich oboustranných monokrystalických modulů PERC s dvojitým sklem a nízkou produkcí uhlíku."

Předpokládá se, že dodávky modulů o celkovém výkonu 16 MW budou dokončeny ke konci prvního čtvrtletí roku 2019.

Fotografie: http://bit.ly/2ppgJ48

Titulek fotografie: Oboustranný modul DUOMAX Twin s dvojitým sklem se vyznačuje až o 25 % vyšším energetickým ziskem, systémovým napětím 1 500 V a vynikající trvanlivostí.

O společnosti Trina Solar

Trina Solar je přední globální poskytovatel řešení pro solární energii. Společnost Trina Solar, která byla založena v roce 1997, vyvíjí patentované inteligentní fotovoltaické systémy pro velké elektrárny, stejně jako komerční a bytová řešení, systémy pro ukládání energie a fotovoltaické moduly. Jako přední světový dodavatel integrovaných řešení solární energie se společnost Trina Solar ujala vedení v rozvoji značky v oblasti energie IoT (internetu věcí) a je odhodlána stát se světovým lídrem v tomto novém a vznikajícím sektoru. Pro více informací navštivte webové stránky www.trinasolar.com.

KONTAKT: Ching Wang, 86-21-6057-5302, qing.wang04@trinasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-Trina Solar Co., Ltd.

Asie, Austrálie (as)

Energetika, suroviny