Retailys.com zastupoval české startupy na misi českých podniků do Asie

Praha 23. ledna 2019 (PROTEXT)

Retailys.com zastupoval české startupy na misi českých podniků do Asie

Ve dnech 13.-19. ledna 2019 byl jednatel společnosti Retailys.com (www.retailys.cz) Petr Heller členem podnikatelské delegace doprovázející předsedu vlády Andreje Babiše a ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou na jejich cestě po několika zemích jižní a jihovýchodní Asie. Retailys.com byl jediný český startup, který se delegace zúčastnil. A své e-commerce řešení měl v průběhu mise možnost představit v Singapuru, Thajsku a Indii.

Společnost se delegace zúčastnila především proto, že v současnosti působí nejen na českém trhu, ale prostřednictvím svých dceřiných firem i ve Velké Británii, a právě v Singapuru. Zákazníky má také v Německu a letošní rok plánuje otevření menšího zastoupení v Indii, kde je početná komunita kvalitních programátorů. "Aktuální problém s nedostatkem pracovníků IT se nám úspěšně daří řešit outsourcováním do Asie, s čímž máme dobré zkušenosti," doplňuje Heller s tím, že externí pracovníci přináší i potřebné know-how o asijské e-commerce.

"E-commerce v České republice je ve srovnání s některými asijskými regiony v mnoha ohledech pozadu. Jen pro srovnání, v Singapuru 60 % obratu z prodaného zboží online pochází ze zahraničí. U nás je to výrazně méně, a to jsme velmi otevřenou ekonomikou, která si na exportu zakládá. My se tento trend snažíme měnit," dodává Heller. "Firmy si začínají uvědomovat, že pouhý jeden e-shop už zdaleka nestačí, pokud chtějí být úspěšní a prodávat v mnohem větší míře také do zahraničí. Zároveň stojí před problémem, kdy na trhu neexistuje řešení, které by jim snadnou správu několika různých e-shopů současně umožnilo. Retailys přesně toto umí. Jedná se navíc o cloudový systém přístupný z webového prohlížeče, takže firmy platí pouze měsíční poplatky a nemusí řešit žádné složité instalace či se starat o následné aktualizace. Vše je automatické," říká Petr Heller, zakladatel společnosti Retailys.com s.r.o.

V Singapuru se Petr Heller zúčastnil slavnostní večeře pořádané ministerským předsedou Leem Hsieng Loongem v prezidentském sídle. Během následného česko-singapurského podnikatelského fóra měl také možnost jednat se zástupci vládní organizace Enterprise Singapore, s nimiž řešil problematiku získání tzv. entrepassu, což je speciální vízum určené pro cizí podnikatele zakládající firmy v Singapuru.

"Záštita českého předsedy vlády, kterou celému B2B jednání poskytl, dodala všem schůzkám patřičnou důležitost. A nám se povedlo navázat kontakty, které velmi pravděpodobně podnikání v této destinaci pro Čechy v řadě ohledů zjednoduší. Singapur je pravidelně zařazován mezi státy s nejrozvinutějším startupovým ekosystémem na světě a my si myslíme, že usnadnění podnikání pro začínající inovativní společnosti a jejich rozvoj, nikoliv jen v atraktivní oblasti Jihovýchodní Asie, zapadá i do strategie podpory inovativních projektů, která je aktuálně představovaná vládou v rámci iniciativy Inovační strategie 2019-2030," upřesňuje Heller s tím, že založení a rozvoj pobočky Retailysu v Singapuru přinese mnoha dalším evropským společnostem přístup na rychle rostoucí trhy Jihovýchodní Asie, které přitom představují státy s přibližně 650 milióny obyvatel.

Poslední den cesty se Petr Heller zúčastnil otevření českého pavilonu během prestižního summitu Vibrant Summit v indickém svazovém státě Gujarat, který proběhl pod patronátem předsedy indické vlády Narendra Modiho. Možnost detailněji poznat zvyklostí indického podnikatelského prostředí a navázat zde důležité kontakty byly ostatně jedním z důvodů, proč se do podnikatelské mise zapojil. V českém pavilonu se přitom prezentovaly ty nejvýznamnější české značky jako např. Škoda Auto či Home Credit. "Pro Retailys byla čest být vedle těchto tradičních a velkých českých firem. Ukazuje se, že startupy a inovativní společnosti obecně začínají hrát v české ekonomice stále důležitější roli, což považuji za významný prvek pro posílení její globální konkurenceschopnosti," uzavírá Petr Heller.

Pro více informací kontaktujte:

Ing. Petr Heller, CEO Retailys.com

www.retailys.cz / www.retailys.com

email: heller@retailys.com

O Retailys.com s.r.o.

Retailys.com je rychle rostoucí český e-commerce start-up, který jako první v České republice vyvinul tzv. e-commerce omnichannel systém, platformu, která umožňuje prodejcům svoje zboží prodávat pomocí mnoha různých prodejních kanálů současně. Díky tomuto systému si i firmy střední velikosti mohou snadno vytvářet svoje zahraniční e-shopy, spravovat svoje účty na globálních tržištích kterými je např. Amazon či eBay, exportovat produkty na sociální sítě atd. Součástí systému je pokročilá správa inventáře produktů a skladový management, objednávky ze všech prodejnách kanálů se přehledně zobrazují na jednom místě. Pomocí rozhraní API lze snadno integrovat nové prodejní kanály a zboží tak nabízet na více místech.

Retailys.com zahájil svoje aktivity v roce 2017 a během relativně krátké doby se etabloval na českém trhu s e-commerce řešeními. V první polovině roku 2018 úspěšně prošel akceleračním programem CzechAccelerator organizovaným vládní agenturou CzechInvest v Singapuru. V říjnu 2018 pak získal investici 8,75 miliónu korun na crowdfundingové investiční platformě Fundlift. Jen za první rok existence startupu prodaly malé a střední podniky prostřednictvím systému Retailys.com zboží za více než sto miliónů korun.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-Singapur-Indie-hospodářství-internet-trh-služby-firmy-Retailys.com

Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace