Nadační fond RESIDOMO podpořil 21 drobných podnikatelů a živnostníků. Celkem získali milion korun

Ostrava 14. ledna 2019 (PROTEXT)

Rovný jeden milion korun během ledna poputuje z Nadačního fondu společnosti RESIDOMO 21 podnikatelským subjektům, účastníkům podzimní Akademie RE I start. Ti ve svých projektech žádali o podporu v oblastech marketingu, vzdělávání nebo rozjezdu nových nápadů. RESIDOMO se ve spolupráci s nájemci svých nebytových prostor a místními podnikateli dlouhodobě snaží řešit problém vylidňování městských center.

Téměř tři desítky zájemců navštěvovaly v loňském roce semináře Akademie RE I start, které se konaly v Karviné a Havířově. V průběhu pěti týdnů se seznamovali s teorií i praxí v oblasti marketingu, vizuální identity, komunikace se zákazníkem, ekonomického růstu a také designu interiéru i exteriéru provozoven. Akademie byla zakončena společným networkingem, během kterého se odehrálo úctyhodných 122 schůzek. Podnikatelé tak měli možnost navázat nová obchodní partnerství. "Tímto projektem chceme povzbudit nejen současné nájemce, ale také ostatní podnikavé lidi, kteří mají dobrý nápad, ale chybí jim potřebné podmínky, aby se postavili na vlastní nohy. Pro ně máme připraven balíček v podobě nadačního příspěvku a startovacího nájmu," vysvětlila mluvčí RESIDOMO Kateřina Piechowicz.

V návaznosti na účast v akademii mohli podnikatelé podat projektovou žádost o příspěvek na restart svého byznysu. Nadační fond RESIDOMO mezi 21 úspěšných žadatelů rozdělil celkem milion korun. Podnikatelé z Havířova, Karviné a Ostravy, kteří provozují např. drogerii, prodejnu lahůdek, výrobků z medu nebo restauraci, nyní budou moci díky grantům realizovat své projekty, rozšířit výrobu a dát práci novým zaměstnancům.

Kateřina Piechowicz

E-mail: katerina.piechowicz@residomo.cz