Nejen krásná auta, ale plno osobností a známých tváří

BRNO 12. června (PROTEXT)

Autosalon 2001 je přehlídkou toho nejlepšího, co v současné době najdeme v automobilové branži. Ke krásným automobilům samozřejmě patří také jejich známí majitelé. A protože řada populárních a úspěšných lidí je ostře sledována s čím právě jezdí, zajisté se objeví i na Autosalonu 2001. Příležitost setkat se s nim tak máte i vy. Protože pokud Autosalon navštívíte o víkendu, budete si nejen moci popovídat s lidmi z oblasti zábavy a sportu, ale také si je nechat podepsat při autogramiádách.

Například na stánku společnosti Škoda Auto budete mít v sobotu příležitost setkat se s našimi mistry světa v hokeji. Objeví se zde například Radek Martínek, Pavel Patera, Tomáš Vlasák, David Výborný a další. V odpoledních hodinách je pak vystřídají jezdci továrního týmu Škoda Motorsport Bruno Thiry - Stéphane Prévot. A když jsme se již zmínili o hokejistech, tak členy Jágr Teamu bychom měli také v sobotu najít na stánku Daewoo Motor. Stánek firmy Volkswagen v pavilonu G 1 bude zase v neděli hostit členy populární skupiny Chinaski. U Mazdy v pavilonu G 2 se pak v sobotu objeví další známá herecká osobnost - Martin Dejdar, který tuto značku reprezentuje již řadu let a bude se zde podepisovat svým příznivcům. V expozici firmy Barum Continental v pavilonu B se pak budete moci setkat rovněž s čerstvým mistrem světa v hokeji P. Čajánkem, 12. června zde pak bude úspěšný závodník S. Matějovský a setkáte se zde také s vítězkou Miss Blonde sl. Příhodovou. Na venkovní ploše pak nesmíte minout stánek firmy Secar Bohemia,a.s., kde bude v sobotu i neděli přítomna populární herečka Helena Růžičková, kterou v sobotu ještě doplní režisér Filip Renč.

Tomáš Enge dojede letošní seriál ve Formuli 3000 Náš úspěšný automobilový závodník Tomáš Enge dnes na tiskové konferenci České pojišťovny potvrdil, že dokončí letošní seriál v kokpitu vozu F 3000. Během druhé poloviny sezóny by se mělo definitivně rozhodnout o jeho působení ve Formuli 1. S Tomášem Engem se můžete setkat v neděli na Autosalonu 2001 při jeho autogramiádě na stánku ABA.

Stánek největšího motoristického vydavatelství Automedia bude hostit také řadu, především motoristických osobností. Podepisovat se bude například Karel Loprais, několikanásobný vítěz nejtěžší soutěže Rallye Paříž - Dakar, jezdec dálkových soutěží Josef Kakrda, z motocyklových jezdců zde bude Jiří Čepelák, Martin Macek a Bohouš Poslední. Pro dobrou náladu bude všem hrát populární country kapela Zimour.

Přijďte opět vytvořit rekord

Další pokus o překonání rekordu zapsaného do Guinessovy knihy rekordů v délce "hada" sestaveného z modelů autíček se uskuteční v neděli 10. 6. od 12.00 hodin. Všichni ve věku do 15 let, kteří si přinesou minimálně 10 autíček, mají vstup branou č. 1 zdarma.

Spanilá jízda

V sobotu máte možnost shlédnout Spanilou jízdu 2001, což je společensky zaměřené setkání řidiček osobních vozidel značky Škoda. Bude se volit nejkrásnější škodovka minulého století, nejstarší škodovka s nejmenším a největším počtem ujetých kilometrů a nejelegantnější řidička. Součástí bude také autogramiáda osobností, odborné poradenské služby a konzultace s příslušníky dopravní policie.

Mistrovství světa velocipedistů

Neděle je vyhrazena milovníkům historických kol, a to při 21. ročníku Rally I.V.C.A 2001, jejíž součástí je také mistrovství světa velocipedistů. Více než 250 účastníků z celého světa se opět vrací do České republiky, aby změřili nejen své síly, ale předvedli také svoje miláčky - historické velocipédy. V areálu BVV se uskuteční promenádní jízda odvážných jezdců na historických vysokých kolech, ale také závod na jednu anglickou míli.

ÚAMK pro každý den

Od ranních hodin až do večera, a to nejen v sobotu a neděli, budete mít možnost shlédnout některou z činností ÚAMK. Jaké to je, když narazíte s vozem a budete upoutáni do bezpečnostních pásů si můžete vyzkoušet na simulátoru nárazu. A že je to pořádná rána i z malé rychlosti, to vám řeknou všichni, kteří již tuto 'atrakci" absolvovali. Jak bezpečně přepravovat naše děti uvidíte v ukázkách správného užívání bezpečnostních sedaček. Škola bezpečné jízdy vám potom předvede, co auto umí, když uklouzne, byť v tomto případě jen po umělé fólii. V ÚAMK se ale také sportuje, proto se vám zde předvedou mladí cyklotrialisté z AMK Staré Brno, představí se Delta Racing Team. Nezapomeňte však doma své děti. Ty si zde budou moci například zajezdit na vozítkách Hurikán.

Autosalon Prix uděleny

Soutěž o technicky nejdokonalejší a nejpříjemnější exponát veletrhu Autosalon 2001 zná již své vítěze. Odborná komise udělila tři hlavní ceny Autosalon Prix 2001. První si odnesla společnost Škoda Auto za studii vozu vyšší střední třídy, která dosud nese název Škoda Montreux, další cenu získala firma R- Design z Mnichova Hradiště za tuningové díly určené pro vozy Peugeot 206 a třetím oceněným je Český rozhlas za svůj Informační systém s názvem Zelený anděl. Byly uděleny také dvě zvláštní ceny. První z nich je Autoexpert Prix a získala ji firma Proma z Dobrušky za svou kolekci malých obráběcích strojů pro autodílny. Druhou je cena Motor revue Radiožurnálu ČRO 1 opět za studii vozu Škoda Montreux.

Saab chce letos prodat sto vozů

S novou strategií prodejů známé švédské automobilky seznámil novináře na dnešní tiskové konferenci nový ředitel dovozce značky Saab Sándor Ivanics. Saab se bude snažit navázat na pověst spolehlivého a bezpečného automobilu, kterou získal v našich zemích již v 60. a 70. letech. K tomu mu mají napomoci i inovované modelové řady Saab 9-3 Aero a Saab 9-5.

Aral slaví deset let na českém trhu

Akciová společnost Aral se během deseti let, kdy působí na trhu v České republice, zařadila mezi nejúspěšnější značky v sektoru automobilových a průmyslových olejů. Svou pozici si však udržuje i v oblasti benzínových čerpacích stanic, kde provozuje na našem území 64 čerpadel. V nedávno provedených výzkumech se dokonce značka Aral umístila ve známosti značky provozující benzínové čerpací stanice hned vedle značky Benzina.

Brisk dodává pro Lamborghini

Jedním z ryze českých podniků, který je úspěšný na trhu nejen u nás, ale také v zahraničí je firma Brisk Tábor. Její výrobky zná prakticky každý motorista, neboť zapalovací svíčky z Tábora jsou dodávány například do motorů některých modelů vozidel Škoda již v prvovýrobě. Jako nejžhavější novinku na brněnském Autosalonu 2001 pak Brisk Tábor prezentoval svou spolupráci s firmou Lamborghini. Po téměř dvouleté spolupráci s firmou Lamborghini a za podpory vývojového centra Brisk pro Evropu v Itálii u firmy Maxi Car Racing se podařilo úspěšně ukončit homologační zkoušky. Brisk Tábor se tak stal výhradním dodavatelem závodních zapalovacích svíček pro tovární tým Lamborghini motori marini.

Elektronický obchod v automobilovém průmyslu

Dnešním dnem se také rozeběhl maratón odborných seminářů a konferencí. Prvou z nich se stala konference "E-business v automobilovém průmyslu", na které odborníci prezentovali nové možnosti komunikace mezi prodejci a konečnými zákazníky a uživateli. Konference se konala pod záštitou společností kpnQwest a Oxygen Solution.

Kontakt:

Ing. Stanislav Skoumal Manažer PR a reklamy - Autosalon 05-4115 2822 0606-758 567 sskoumal@bvv.cz

Klíčová slova PROTEXT-autosalon

Auto-moto, doprava a stroje