Dow provedla první úspěšnou transakci přes ERP

MIDLAND (USA) 12. června (PROTEXT/Businesswire)

Díky přístupu k síti ERP (integrovaný obchodní systém pro nákup a prodej zboží na technologii od firmy Elemica) nabízí nyní společnost Dow svým zákazníkům rychlejší, efektivnější a snadnější způsob obchodování.

Společnost Dow Chemical Company (index NYSE: DOW) se stala jednou z prvních firem, které přistoupily do sítě ERP-ERP, která funguje na technologii od společnosti Elemica. Tato síť byla vytvořena významnými chemickými společnostmi na světě za účelem provádění obchodních transakcí přes internet. Firma Dow uskutečnila prostřednictvím této sítě svoji první transakci, když prodala glycerin společnosti BASF a koupila sodu od společnosti Solvay Minerals.

Andrew Liveris, prezident společnosti Dow pro průmyslové chemikálie a zástupce předsedy ředitelské rady společnosti Elemica, k tomu řekl: "Ve společnosti Dow se snažíme budovat náš systém elektronického obchodování, abychom mohli lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků. Vybrali jsme si k tomu technologii od firmy Elemica, protože tato technologie nabízí snížení nákladů a rychlé vyřízení obchodu jak na straně dodavatele tak na straně odběratele."

Společnost Solvay se stala prvním dodavatelem společnosti Dow, se kterou bude firma Dow obchodovat po internetu. Společnost Dow plánuje v příštích 18 měsících přenést většinu nákupních transakcí týkajících se chemikálií na internet. Podle Pierra Winanta, ředitele pro elektronické obchodování firmy Solvay, bylo úžasné sledovat způsob, jakým se firma Dow vrhla do elektronického obchodování. Winant dále uvedl: "Společnost Solvay si váží toho, že se mohla stát jedním z prvních dodavatelů firmy Dow přes internet. Podle našeho názoru se svět mění a my jsme rádi, že můžeme být jednou z prvních společností, která aplikuje nové technologie v obchodní praxi."

Používání technologie pro elektronické obchodování od firmy Elemica významně přispělo k posílení obchodní strategie firmy Dow. Tato technologie nabízí zákazníkům firmy Dow další možnost, jak uzavírat obchody rychle, efektivně a levně.

Wayne Hill, viceprezident společnosti BASF, k tomu řekl: "Spolupráce s firmou Dow v oblasti elektronického obchodování byla významným krokem pro naší firmu. Společnost BASF byla jednou z prvních firem, jež implementovala technologii pro elektronické obchodování od společnosti Elemica. Jsme rádi, že jsme se nyní opět přiblížili k dokonalejšímu využívání elektronického obchodování."

Připojení do sítě ERP usnadňuje firmám život v mnoha směrech, především však zajišťuje: - lepší předávání informací mezi firmami - nabízí vlastní vnitřní firemní systém elektronické pošty - integraci a správu obchodních informací dle běžných průmyslových standardů.

Společnost Dow používá technologii XML pro správu systému na obou stranách (dodavatelské i odběratelské). Tato technologie umožňuje provádět správu objednávek (vytváření objednávek, změny objednávek, rušení objednávek a jejich ověřování a dále i stav vyřízení objednávek).

Firma Dow si vybrala program Chem eStadards(TM) jako programovací nástroj pro aplikace XML. Tento nástroj umožňuje vytvářet aplikace na bázi XML pro elektronické obchodování v chemickém průmyslu.

V roce 1999 spustila společnost Dow obchodní systém MyAccoun@Dow, který má v současné době přes 5 000 registrovaných uživatelů. Kromě toho se společnost Dow účastní projektu EDI a telemetrického obchodování s více než 200 strategickými zákazníky.

O firmě Dow

Firma Dow je přední světovou firmou v oblasti chemického průmyslu. Společnost nabízí chemické, zemědělské a plastové výrobky a služby na mnoha světových trzích. Společnost má roční tržby 30 miliard dolarů a působí ve více než 170 zemích světa v oblasti zdravotnictví, potravinářského průmyslu, stavebnictví, atp. Firma má v současnosti asi 50 000 zaměstnanců a jejím cílem je poskytovat kvalitní služby s ohledem na ekologickou, ekonomickou a sociální rovnováhu. Více informací lze získat na serveru http://www.dow.com. Kontakt pro sdělovací prostředky: The Dow Chemical Company Mary Jo Piper, 517/636-5955 mpiper@dow.com nebo Gibbs & Soell, Inc. Steve Halsey, 847/519-9150 shalsey@gibbs-soell.com

Klíčová slova PROTEXT-Dow-Elemica-ERP

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)