Společnost WeWork získala investici ve výši 6 miliard amerických dolarů od skupiny SoftBank

New York 9. ledna 2019 (PROTEXT/BusinessWire)

Oznamuje založení společnosti The We Company

Společnost WeWork dnes oznámila, že získala od společnosti SoftBank investici ve výši 6 miliard amerických dolarů. 5 miliard amerických dolarů je ve formě primárního růstového kapitálu a zbývající miliarda ve formě sekundárního kapitálu, který bude využit na financování nákupu akcií od investorů a zaměstnanců. Odhadovaná hodnota společnosti WeWork po investici činí 47 miliard amerických dolarů.

Tato investice zahrnuje dříve oznámenou finanční pomoc skupiny SoftBank ve výši 4 miliard amerických dolarů ve formě převoditelných cenných papírů (1 miliarda) a opčních listů (3 miliardy). Společnost WeWork a její dceřiné firmy od roku 2017 dosud získaly od SoftBank celkově více než 10 miliard amerických dolarů.

„Společnost WeWork mění podobu průmyslu s bilionovými obraty technologickou platformou, která poskytuje kompletní řešení pro potřeby daného prostoru. Společnost WeWork zaznamenala nebývalý rozvoj a jsme si jisti, že s Adamovou vizí a tímto růstovým kapitálem bude společnost schopna pružně reagovat na enormní příležitosti trhu, které má před sebou,“ řekl Masayoshi Son, předseda představenstva a generální ředitel společnosti SoftBank Group Corp.

Společnost WeWork dnes rovněž oznámila založení firmy The We Company. The We Company založí divize WeWork, WeLive a WeGrow jako tři odlišné obchodní linie, které se budou rozvíjet v rámci stávajících aktivit WeWork v těchto oblastech: misí divize WeWork je vytvářet svět, kde lidé pracují, aby si utvářeli život, nejen bydlení; misí divize WeLive je vytvářet svět, kde se nikdo necítí osamělý a misí WeGrow je uvolnit silné stránky každého jednotlivce.

„Prostřednictvím rozšířené sítě WeWork a komunity Meetup má nyní společnost The We Company přístup ke zhruba 5 milionům lidí na celém světě a fondy k oslovení mnoha dalších. Naším motorem je to, že si uvědomujeme potenciální dopad společné práce všech se stejným cílem. Jsem vděčný našim zaměstnancům, členům a našemu skvělému partnerovi společnosti SoftBank za jejich podporu naší mise,“ řekl Adam Neumann, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti The We Company.

Společnost WeWork zahajuje rok 2019 s více než 400 000 členy na 425 místech ve 100 městech ve 27 zemích. Firemní zákazníci (členové s více než 1 000 zaměstnanců) tvoří více než 30% celkové členské základny společnosti. Čtyřicet šest procent členů z řad podnikatelů společnost WeWork oceňuje tím, že jim poskytuje svobodu a flexibilitu při pronikání na nové trhy. V září 2018 bylo členy WeWork 30% firem z žebříčku Global Fortune 500.

Další informace o společnosti The We Company, naleznete na adrese we.co.

O společnosti The We Company

Základní misí společnosti The We Company je pozvednout vědomí světa. Chce pomáhat lidem žít proaktivně a smysluplně, studovat život pro život a přijmout fakt, že lidské bytosti se stále rozvíjejí a jsou v neustálé fázi sebeobjevování, osobního rozvoje a změny.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190108005751/en/

Kontakty pro média

The We Company: press@wework.com

SoftBank: Ben Spicehandler b bspicehandler@sardverb.com